Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τη Γερμανία για πιθανή επίθεση

default image

Την πληροφορία αυτή μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ σημειώνοντας πως η MIT είχε στείλει δύο σήματα κινδύνου στο ΝΑΤΟ, αλλά και σε πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία

Με τα βλέμματα να έχουν πέσει όλα πάνω τους, οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών (MIT) της Τουρκίας μεταδίδουν μέσω τουρκικών δημοσιευμάτων πως είχαν προειδοποιήσει για το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε 10 τουρίστες.

Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε στις 17 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις αρχές του μήνα. Οι Τούρκοι αξιωματικοί επικοινώνησαν με “το γραφείο του ΝΑΤΟ, πρεσβείες και κτίρια και σημεία όπου διαβιούν ξένοι πολίτες και συχνάζουν τουρίστες, τονίζοντας πως καμικάζι έχουν εισέλθει στη χώρα και εκτιμάται πως βρίσκονται ήδη τόσο στην Άγκυρα, όσο και στην Κωνσταντινούπολη”.

Επιπλέον, η MIT επικοινώνησε με χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία για πιθανές επιθέσεις, δίνοντας μάλιστα και 13 ονόματα καμικάζι.

Οι αρχές τις γειτονικής χώρας ξεκίνησαν τις έρευνες έπειτα από πληροφορίες πως άνδρες του Isis θα απαντούσαν σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα έδωσαν μια λίστα πιθανών υπόπτων, 9 γυναικών και δέκα ανδρών, με συριακή καταγωγή.

Πηγή: Hurriyet

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα