Οι τζιχαντιστές επικήρυξαν τον Άσαντ

default image

Η Αλ Κάιντα στη Συρία επικήρυξε με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ τον πρόεδρο της Συρίας Άσαντ και ζητά από τους τζιχαντιστές να "σκοτώσουν" τους Ρώσους, που συνεχίζουν τον βομβαρδισμό των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και των συμμάχων του

Tο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία κάλεσε τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν δολοφονικές επιθέσεις στη Ρωσία η πολεμική αεροπορία της οποίας διεξάγει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των ανταρτών, μετά την έναρξη των επιχειρήσεών της στη χώρα αυτή.

Επιπλέον επικήρυξε με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ο ηγέτης του Μετώπου αλ Νόσρα, ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, προέβλεψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ηττηθούν στη Συρία.

«Ο πόλεμος στη Συρία θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τις φρικαλεότητες που υπέστησαν στο Αφγανιστάν. Θα τους διαλύσουμε, Θεού θέλοντος, στο κατώφλι της Συρίας».

 

«Καλώ τους μουτζαχεντίν (ισλαμιστές μαχητές) του Καυκάσου να στηρίξουν όσο περισσότερο μπορούν τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώσει τους πολίτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους πολίτες (της Ρωσίας), εάν η Ρωσία σκοτώσει τους στρατιώτες μας, εσείς να σκοτώσετε τους δικούς τους. Οφθαλμός αντί οφθαλμού», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Μετώπου αλ Νόσρα κάλεσε τους αντάρτες να επιτεθούν εναντίον των χωριών αλαουιτών, της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και προσέφερε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ σε όποιον σκοτώσει τον πρόεδρο της Συρίας, αλλά και 2 εκατομμύρια ευρώ σε όποιον δολοφονήσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, οι μαχητές της οποίας πολεμούν στο πλευρό των συριακών δυνάμεων.

«Για πόσον ακόμα καιρό το αίμα των μουσουλμάνων θα ρέει για έναν άνδρα που λατρεύει την εξουσία του; Για πόσο καιρό οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να περιμένουν για να ανακτήσουν τα δικαιώματά τους;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο αλ Τζουλάνι διευκρίνισε ότι το ποσό της επικήρυξης θα καταβληθεί ακόμα και στην περίπτωση που τον Άσαντ σκοτώσει κάποιος συγγενής του και διαβεβαίωσε ότι το Αλ Νόσρα θα προστατεύσει τον φονιά και την οικογένειά του.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έπληξε 86 «τρομοκρατικούς στόχους» τις τελευταίες 24 ώρες

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 86 «τρομοκρατικούς στόχους» στο έδαφος της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες, προχωρώντας σε μια νέα κλιμάκωση της έντασης των επιχειρήσεών της σε ένα επίπεδο χωρίς προηγούμενο από την 30ή Σεπτεμβρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 

Τις πρώτες ημέρες της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης, η Μόσχα έκανε λόγο για περίπου 20 αεροπορικά πλήγματα την ημέρα, που όμως αυξήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε περίπου 50.

Βομβαρδιστικά Σουχόι Su-34 και αεροσκάφη αεροπορικής υποστήριξης Su-24M και Su-25SM έκαναν 88 εξόδους για να πλήξουν στόχους στις επαρχίες Ράκα, Χάμα, Ιντλίμπ, Λαττάκεια και Χαλέπι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Τα ρωσικά πλήγματα είχαν αποτέλεσμα να καταστραφούν μεταξύ άλλων κέντρα διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, στρατιωτικά οχήματα, εργαστήρια κατασκευής εκρηκτικών και στρατόπεδα εκπαίδευσης του ΙΚ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ένα αεροσκάφος Su-24M κατέστρεψε ένα αρχηγείο του ΙΚ στην Ανάνταν, 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, ενώ στη Λατάμνα, στην επαρχία της Χάμα, η ρωσική ΠΑ έπληξε οχυρή θέση όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα πυρομαχικά, πρόσθεσε.

Ένα άλλο κέντρο διοίκησης όπου υπήρχε επίσης μια αποθήκη καταστράφηκε εξάλλου στην αλ Μπαμπ, στην επαρχία Χαλέπι, όπου επλήγη επίσης μια φάλαγγα οχημάτων που μετέφεραν καύσιμα και πυρομαχικά.

«Χάρη στα πλήγματά μας, οι τρομοκράτες της οργάνωσης ΙΚ έχασαν ένα μεγάλο μέρος των πυρομαχικών τους, των βαρέων όπλων τους και του στρατιωτικού εξοπλισμού τους», ανέφερε ο στρατηγός Κονατσένκοφ.

Σύμφωνα με τον ανώτατο Ρώσο αξιωματικό, οι τζιχαντιστές του ΙΚ χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να μεταφέρουν πυρομαχικά και καύσιμα προς τη γραμμή του μετώπου με τον συριακό στρατό στην επαρχία της Ράκα.

 

Σήμερα δεν υπάρχουν πλέον φάλαγγες, αλλά ομάδες οχημάτων παντός εδάφους που κινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταφέροντας εφόδια για τους τρομοκράτες. Επίσης καταγράψαμε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις εγκαταλείπουν τη γραμμή του μετώπου προς το ανατολικό και το βορειοανατολικό» τμήμα της Συρίας, πρόσθεσε ο Κονατσένκοφ.

Στο μεταξύ στη Δαμασκό εβλήθησαν σήμερα δύο οβίδες εναντίον της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Συρία, χωρίς πάντως να αναφερθούν απώλειες ή υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα η μια οβίδα έπληξε ένα πάρκο κοντά στην πρεσβεία. Ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως μια οβίδα έπεσε στον περίβολο της πρεσβείας, αλλά όχι το κύριο κτίριο.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες έπληξαν τον περίβολο της πρεσβείας της χώρας στη Συρία. Ένας διπλωμάτης στην πρεσβεία πάντως διαβεβαίωσε πως δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος του προσωπικού της.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα