ΟΗΕ: Η πανδημία “διέλυσε” τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών

ΟΗΕ: Η πανδημία “διέλυσε” τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών
Διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία AP

Η πανδημία "διέλυσε" τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. "Καταστράφηκε μεγάλο μέρος των κεκτημένων μας".

Η πανδημία Covid-19 «διέλυσε» τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και όξυνε τις ανισότητες, είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμα που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών διεθνούς διάσκεψης για την ισότητα των φύλων στο Μεξικό.

«Οι σεισμικές δονήσεις της πανδημίας Covid-19 διέλυσαν τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και κοριτσιών και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των κεκτημένων μας», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες σε αυτό το ψηφιακό μήνυμα, με την ευκαιρία της τελετής έναρξης του Forum Génération Egalité.

Το διεθνές αυτό φόρουμ, το οποίο οργανώνει το UN-Women σε συνεργασία με το Μεξικό και τη Γαλλία, αναμένεται να διεξαχθεί με φυσική παρουσία και ψηφιακά για τρεις ημέρες στο Μεξικό και κατόπιν να συνεχιστεί στο Παρίσι, στα τέλη Ιουνίου.

«Σε πολλές περιοχές ακόμα κι η ιδέα της ισότητας μεταξύ των φύλων δέχεται επίθεση. Οι οπισθοδρομικοί νόμοι επιστρέφουν και η βία σε βάρος των γυναικών αυξάνεται», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι τη στιγμή όπου ο κόσμος ελπίζει να εξέλθει σταδιακά από την πανδημία, πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα εγγυώνται την ισότητα των δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ συμμετείχε στην τελετή έναρξης, μαζί με την εκτελεστική διευθύντρια του UN Women, τη Νοτιοαφρικάνα Φουμζίλε Μλάμπο- Νγκούκα.

Ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε επίσης ψηφιακό μήνυμα.

«Η κρίση της Covid-19 μας έχει όλους επηρεάσει. Μας υπενθυμίζει επίσης τη συνέχιση της βίας σε βάρος των γυναικών… Μας υπενθυμίζει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες σε βάρος κυρίως των γυναικών, σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ο Μακρόν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα