ΟΗΕ: Σαουδάραβες αξιωματούχοι δολοφόνησαν τον Κασόγκι

ΟΗΕ: Σαουδάραβες αξιωματούχοι δολοφόνησαν τον Κασόγκι
Διαδηλώτρια κρατά τη φωτογραφία του δολοφονημένου δημοσιόγραφου Τζαμάλ Κασόγκι AP

Διεθνής έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου ήταν προσχεδιασμένοι από "αξιωματούχους του κράτους της Σαουδικής Αραβίας".

Η ερευνήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Άγκνες Καγιαμάρντ, η οποία τέθηκε επικεφαλής για την έρευνα της δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, δήλωσε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε “θύμα σκληρής και προμελετημένης δολοφονίας, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από αξιωματούχους του κράτους της Σαουδικής Αραβίας”.

Όπως δήλωσε η Καγιαμάρντ, η ομάδα της είχε πρόσβαση σε απόσπασμα “αποτρόπαιου ηχητικού υλικού” από την δολοφονία, το οποίο συνέλεξαν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ομάδας έρευνας, η Σαουδική Αραβία, “παρεμπόδισε σημαντικά” τις τουρκικές προσπάθειες να ερευνηθεί η δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ, όπως είπε, και η ίδια ζήτησε πρόσβαση στην Σαουδική Αραβία, την οποία της αρνήθηκαν.

Η Καγιαμάρντ εξέφρασε τις ανησυχίες της για την διαδικασία που ακολουθήθηκε και  βάση της οποίας 11 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο σουνιτικό βασίλειο για την δολοφονία του Κασόγκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version