Οκτάχρονη κληρονόμος εξαγωγέα διαμαντιών αποποιήθηκε την περιουσία της και έγινε μοναχή

Οκτάχρονη κληρονόμος εξαγωγέα διαμαντιών αποποιήθηκε την περιουσία της και έγινε μοναχή
H Devanshi Sanghvi απαρνήθηκε τα εγκόσμια και την περιουσία της, στα 8 της χρόνια. Instagram

Η Devanshi Sanghvi είναι η κληρονόμος εταιρίας που έχει περίοπτη θέση στο παγκόσμιο εμπόριο πολύτιμων λίθων. Στα 8 της χρόνια αποποιήθηκε τα εγκόσμια και την περιουσία της και έγινε μοναχή σε αυστηρό θρησκευτικό τάγμα.

H Sanghvi and Sons είναι η μεγαλύτερη εξαγωγέας διαμαντιών και εταιρία κατασκευής διαμαντιών της Ινδίας. Έχει ξεχωριστή θέση στο παγκόσμιο εμπόριο πολύτιμων λίθων.

Η περιουσία της οικογένειας στην οποία ανήκει η επιχείρηση είναι στα 61.000.000 δολάρια.

Η ηλικίας 8 χρόνων, Devanshi Sanghvi είναι η κληρονόμος.

Δηλαδή, ήταν γιατί αυτήν την εβδομάδα έγινε αποδεκτή ως καλόγρια σε αυστηρό θρησκευτικό τάγμα, έχοντας ολοκληρώσει την τετραήμερη τελετή μύησης.

Το τελικό βήμα ήταν να απαρνηθεί όλες τις κοσμικές απολαύσεις και την υλιστική αντίληψη της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της περιουσίας της.

Όλα τα μέλη της οικογένειας Sanghvi ανήκουν στην πίστη Jain, την ινδική θρησκεία που κηρύττει τη μη βία, την αυστηρή χορτοφαγία και την αγάπη για όλα τα πλάσματα.

Οι οπαδοί της ξεπερνούν τα 4.000.000, ενώ στις τελετουργικές πρακτικές ανήκει και η ακραία νηστεία -μέχρι θανάτου.

Λέγεται πως οι οικογένειες Jain ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να εισέλθουν σε θρησκευτικά τάγματα για να ενισχύσουν την κοινωνική θέση των συγγενών τους.

Την τελευταία ημέρα της τελετής της Devanshi, το νεαρότερο μέλος που μετείχε σε αυτήν αντάλλαξε τα περίτεχνα ρούχα της για το λευκό βαμβακερό ρούχο των πιστών, ενώ ξύρισε και τα μαλλιά της.

Η εκπαίδευση του οκτάχρονου κοριτσιού άρχισε από την ημέρα που γεννήθηκε. Πήγαινε τακτικά σε τελετές του ναού, δεν έχει δει ποτέ τηλεόραση, δεν έχει πάει ποτέ στον κινηματογράφο, σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια.

Στο εξής θα ακολουθεί αυστηρή χορτοφαγική διατροφή και δεν αποκλείεται να καλύψει το στόμα της με ύφασμα, πράγμα που κάνουν πολλές μοναχές για να μην καταπιούν κατά λάθος έντομα.

Το 2016 ένα 13χρονο κορίτσι μέλος του τάγματος, έπεσε σε κώμα και αργότερα πέθανε, ενώ έκανε δίμηνη νηστεία ως πράξη μετάνοιας. Της επέτρεπαν μόνο να πίνει ζεστό νερό, δυο φορές την ημέρα.

Οι γονείς της κατηγορήθηκαν από την αστυνομία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αντιμετώπισαν και την οργή του κόσμου, μετά τους ισχυρισμούς ότι εκείνοι την ανάγκασαν να κάνει νηστεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα