Οκτώ νέους οφφικίαλους περικόσμησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας

Οκτώ νέους οφφικίαλους περικόσμησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας
Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Eurokinissi

Ποιες προσωπικότητες τίμησε η Αλεξανδρινή Εκκλησία κατά τη χθεσινή ακολουθία για την Αγία Αικατερίνη, η οποία συνέπεσε με τα 64α γενέθλια του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.

Οκτώ σημαντικές προσωπικότητες από τον πνευματικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας περικόσμησε χθες ο εορτάζων τα 64α του γενέθλια πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος ως τους νέους οφφικίαλους της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, στην ακολουθία για την Αγία Αικατερίνη, στον ναό του Ευαγγελισμού της Αλεξάνδρειας, παρουσία του γενικού προξένου Αθανάσιου Κοτσιώνη και του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας, Εδμόνδου Κασιμάτη.

Πρόκειται για τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο, που πήρε τον τίτλο του Άρχοντος Μεγάλου Λογοθέτη. Η πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου κα Ισμήνη Κριάρη πήρε τον τίτλο της Αρχόντισσας Μεγάλης Διδασκάλισσας του Γένους. Τον ίδιο τίτλο έλαβε και η ακαδημαϊκός Χρύσα Μαλτέζου. Το οφφίκιο του Άρχοντος Διδάσκαλου του Γένους απονεμήθη στον πανεπιστημιακό Εμμανουήλ Γδούτο, καθώς και στον πανεπιστημιακό και Πρόεδρο της Ριζαρείου Σχολής, Χριστόφορο Χαραλαμπάκη.

Τον τίτλο του Άρχοντος Ορφανοτρόφου έλαβε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Μεταλλίδης. Ο πανεπιστημιακός Εμμανουήλ Καναβάκης περιεκομήσθη τον τίτλο του Άρχοντος Ακτουάριου. Και η καθηγήτρια του Παντείου Μαρία Ελένη Παναγοπούλου ονομάστηκε Αρχόντισσα των Εκκλησιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα