Όλαφ Σολτς: Δεν θα υπαγορεύσουμε στα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν

Olaf Scholz, Mayor of the German city of Hamburg, attends a press conference of the German Social Democratic Party (SPD) in Berlin, Germany, Monday, Aug. 28, 2017. (AP Photo/Michael Sohn)
Olaf Scholz, Mayor of the German city of Hamburg, attends a press conference of the German Social Democratic Party (SPD) in Berlin, Germany, Monday, Aug. 28, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) AP

Κατά της λιτότητας τάχθηκε ο, κατά πάσα πιθανότητα, επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κάνοντας λόγο για "σφάλματα" του παρελθόντος

"Δεν επιθυμούμε να υπαγορεύσουμε στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη πώς θα αναπτυχθούν", τονίζει ο δήμαρχος του Αμβούργου, αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Der Spiegel".

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι και οι Σοσιαλδημοκράτες θα εφαρμόσουν την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, η οποία αποτελούσε κεντρική προτεραιότητα για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την απώλεια πόρων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ο Όλαφ Σολτς διευκρινίζει ότι αυτό το έλλειμμα δεν θα καλυφθεί μόνο από την Γερμανία, αν και, όπως είπε "φυσικά θα έχουμε σημαντική συνεισφορά και αυτό αποτελεί μια πρόκληση".

Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανή διάδοχο του κ. Σουλτς στην ηγεσία του κόμματος, Αντρέα Νάλες (σσ. το περιοδικό είχε τυπωθεί πριν από τις χθεσινές ανακοινώσεις του Μ. Σουλτς), ο κ. Σολτς αποκρούει τα επιχειρήματα που θέλουν την κυρία Νάλες να ανήκει στο "κατεστημένο" του κόμματος και υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια μαχητική και δυναμική γυναίκα, η οποία είναι ακριβώς ο σωστός άνθρωπος για την ανανέωση του SPD. "Πολλοί στο κόμμα εναποθέτουν τις ελπίδες τους πάνω της. Κι εγώ επίσης", δηλώνει.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όλαφ Σολτς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Σουλτς πριν ορκιστεί υπουργός εξωτερικών

Άρχισαν τα "όργανα" στο SPD: Επίθεση Γκάμπριελ σε Σουλτς για τον παραγκωνισμό του

ADVERTISING

SHARE: