Ολάντ: Οι προτάσεις Τσίπρα είναι αποδεκτές

default image

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία πολιτικών της γαλλικής αριστεράς και φάνηκε να υποστηρίζει της θέσης της κυβέρνησης Τσίπρας, παραδεχόμενος πως η αδιαλλαξία δεν προέρχεται από την πλευρά της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ δηλώνει πεπεισμένος πως μια συμφωνία είναι κοντά, ενώ κρίνει πως οι προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού είναι “αποδεκτές” όπως τις χαρακτηρίζει. Ο Ολάντ υποδέχτηκε μια αντιπροσωπεία Γάλλων πολιτικών που υπογράφουν το κίνημα “Η Θέση της Γαλλίας είναι κοντά στον ελληνικό λαό” και η οποία άρχισε πρωτοβουλίες για να πάρει η χώρα πιο σαφή θέση στο θέμα της χώρας μέσω της εφημερίδας Liberation την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχτηκε τους πολιτικούς στα Ηλύσια Πεδία και ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για μια συμφωνία που “είναι κοντά” και σημείωσε πως οι “δικαιολογεί τις αιτιάσεις Τσίπρα να μην δεχτεί τις απαιτήσεις της τρόικα”. Παρά το γεγονός πως η προεδρεία χαρακτηρίζει τις προτάσεις αποδεκτές, δεν σημαίνει΄πως θα γίνουν και δεκτές, αλλά απλά μια βάση για διαπραγμάτευση.

Οι πολιτικοί που βγήκαν από τη συνάντηση δήλωσαν αισιόδοξοι πως από τη συζήτηση, ο Φρασουά Ολάντ φάνηκε αποφασισμένος: “Θέλει να καταλήξει σε μια συμφωνία σε πολιτική βάση” σημειώνει στην εφημερίδα η εκπρόσωπος του κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας Αν Σαμπουράν. “Συμφωνεί με τα σημεία Τσίπρα στη διαπραγμάτευση και είναι έτοιμος να δράσει υπέρ αυτών” συμπληρώνει. Με έκπληξη μάλιστα οι πολιτικοί που συνάντησαν τον πρόεδρο, τον άκουσαν να αναφέρει πως “μια μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας δεν θα φέρει χρήματα”.

Ο Γάλλος πρόεδρος αντιλαμβάνεται πως “η αδιαλλαξία δεν προέρχεται από την πλευρά της Ελλάδας”, όπως προσθέτει ο Ερίκ Κοκερέλ του κόμματος της αριστεράς. Ο πρόεδρος λένε οι συνομιλητές του είναι πως σύμφωνος πως “το γεγονός μιας αδυναμίας πληρωμής της Ελλάδας και μιας χρεωκοπίας δεν είναι ένας κίνδυνος που αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ευρωζώνη”.

Πάντως, παρά το θετικό κλίμα, οι εκπρόσωποι της κίνησης αναφέρουν πως “πάντα με τον Ολάντ αποχωρείς λέγοντας πως είναι σύμφωνος μαζί σου και μετά τα πράγματα γίνονται αλλιώς…”. Οι εκπρόσωποι της γαλλικής αριστεράς σημειώνουν πως θα ήθελαν να ακούσουν το Γάλλο πρόεδρο να εκφράζεται δημόσια υπέρ των Ελλήνων.

Πηγή: Liberation

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα