Ολλανδία: Η πριγκίπισσα που απαρνήθηκε επίδομα 1,6 εκατομμυρίων ευρώ

Ολλανδία: Η πριγκίπισσα που απαρνήθηκε επίδομα 1,6 εκατομμυρίων ευρώ
Αικατερίνη Αμαλία της Ολλανδίας AP

Μέσω επιστολής, η πριγκίπισσα Αμαλία ενημέρωσε τον Ολλανδό πρωθυπουργό ότι δεν επιθυμεί να λάβει επίδομα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, καθώς αυτό την έκανε να αισθάνεται άβολα. Πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας επιστρέφει χρήματα που δικαιούνται από το νόμο.

Ένα μεγάλο “όχι” στη διεκδίκηση 1,6 εκατομμυρίων ευρώ είπε η πριγκίπισσα Αμαλία, ποσό που δικαιούνταν βάσει νόμου από ένα επίδομα που θα της δινόταν μόλις έκλεινε τα 18 της χρόνια, δηλαδή τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Η πριγκίπισσα, η οποία ολοκλήρωσε με τιμές το σχολείο της, έστειλε μια χειρόγραφη επιστολή στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή της την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, αναφέροντας ότι “ο ρόλος της ως κληρονόμος του θρόνου δεν έχει υψηλό κόστος”. Ακόμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dutchnews, ανέφερε ότι σκόπευε να επιστρέψει το ποσό των 300.000 ευρώ που έλαβε για την περίοδο που θα πραγματοποιούσε τις σπουδές της.

Όπως σημείωσε, η αποδοχή του επιδόματος θα την έκανε να αισθανθεί “άβολα” εφ’ όσον ως αντάλλαγμα δεν είχε να προσφέρει πολλά, συμπληρώνοντας ότι οι συμμαθητές της αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερες δυσκολίες, ιδίως τη συγκεκριμένη περίοδο με την πανδημία.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό οργανισμό NOS, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας επέστρεψε χρήματα που δικαιούνται από το νόμο.

Η ολλανδική βασιλική οικογένεια θεωρείται η πιο ακριβή στην Ευρώπη και κοστίζει στον φορολογούμενο πολίτη περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εξαιρουμένης της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα