Ολλανδία: "Όχι" από το δικαστήριο - Δεν θα αλλάξει την ηλικία 69χρονου στα χαρτιά

Εμίλ Ράτελμπαντ
Εμίλ Ράτελμπαντ AP

Ο 69χρονος μπορεί να δηλώνει και να αισθάνεται σε "εξαιρετική φόρμα" και να δηλώνει ότι υφίσταται διακρίσεις λόγω ηλικίας, όμως η Δικαιοσύνη απεφάνθη: Αυτά δεν είναι αρκετά επιχειρήματα για να "κόψει" μια 20ετία από την ημερομηνία γέννησής του.

Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα ενός 69χρονου που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να αλλάξει την... ηλικία του επειδή, όπως υποστηρίζει, οι ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα διακρίσεων.

Ο Εμίλ Ράτελμπαντ, που αυτοχαρακτηρίζεται "νεαρός θεός" και δηλώνει ότι αισθάνεται "σε κορυφαία φόρμα", ήθελε να αλλαχθεί η ημερομηνία γέννησής του στο διαβατήριό του: από 11 Μαρτίου 1949 να μετατραπεί σε 11 Μαρτίου 1969, να "ξανανιώσει" δηλαδή κατά μια ολόκληρη εικοσαετία.

Το δικαστήριο της πόλης Άρνεμ δεν έκανε δεκτό αυτό το πρωτοφανές αίτημα που άφησε άφωνους τους δικαστές, μολονότι ο Ράτελμπαντ δήλωνε ότι είναι "απολύτως νόμιμο". "Το δικαστήριο αναγνωρίζει την τάση που υπάρχει στην κοινωνία να αισθάνονται οι άνθρωποι για ολοένα και μεγαλύτερο διάστημα υγιείς και σε καλή φόρμα, αλλά δεν θεωρεί ότι αυτό είναι ένα έγκυρο επιχείρημα ώστε να αλλαχθεί η ημερομηνία γέννησης" ανέφεραν οι δικαστές στο σκεπτικό τους. Ο γιατρός του Ράτελμπαντ ισχυρίζεται ότι η "βιολογική" ηλικία του πελάτη του είναι 40-45 ετών.

Ο 69χρονος είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υφίσταται διακρίσεις "στην αγορά εργασίας και στον έρωτα" όταν αποκαλύπτει την ηλικία του. "Σήμερα μπορούμε να επιλέγουμε τη δουλειά μας, το φύλο μας, τον πολιτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό μας, γιατί όχι και την ηλικία μας;" διερωτήθηκε ενώπιον των δικαστών.

"Ο κ. Ράτελμπαντ είναι ελεύθερος να αισθάνεται 20 χρόνια νεότερος από την πραγματική του ηλικία και να ενεργεί αναλόγως. Όμως η τροποποίηση της ημερομηνίας γέννησης θα εξαφάνιζε 20 χρόνια από τους φακέλους των ληξιαρχείων (...) προκαλώντας ανεπιθύμητες νομικές και κοινωνικές συνέπειες", εκτίμησε το δικαστήριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολλανδία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

69χρονος entrepreneur ζητά να γίνει νομικά 49χρονος

SHARE: