Ολλανδοί ερευνητές ανέσυραν κι άλλα ανθρώπινα υπολείμματα από τον τόπο της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines

default image

Όλοι οι επιβαίνοντες στο Μπόινγκ έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη. Το Κίεβο κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροπλάνο με έναν αντιαεροπορικό πύραυλο

Ολλανδοί ερευνητές εκμεταλλεύθηκαν την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και κατάφεραν να περισυλλέξουν κι άλλα ανθρώπινα υπολείμματα από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 και συνετρίβη στη χώρα την 17η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Ο Ρούτε ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι «σήμερα οι συνθήκες επέτρεψαν σε μια μικρή ολλανδική αποστολή να μεταβεί στον τόπο της καταστροφής», τρεις μήνες και πλέον μετά την τραγωδία με 298 νεκρούς, τα δύο τρίτα εκ των οποίων ήταν Ολλανδοί.

Ήταν η πρώτη φορά εδώ κι εβδομάδες που οι απεσταλμένοι των ολλανδικών αρχών κατάφεραν να φθάσουν στο σημείο.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο Μπόινγκ έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη. Το Κίεβο κατηγορεί τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροπλάνο με έναν αντιαεροπορικό πύραυλο, ενώ η Μόσχα υποστηρίζει αντίθετα ότι κατερρίφθη από ουκρανικό μαχητικό.

Μέχρι σήμερα, έχουν αναγνωριστεί τα 289 από τα θύματα, σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, στις οποίες έχει ανατεθεί η έρευνα για το δυστύχημα.

Την μικρή ομάδα συνόδευσαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας αλλά και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Τα ανθρώπινα υπολείμματα, που μεταφέρθηκαν αρχικά στο Χάρκοβο, θα σταλούν στην Ολλανδία, όπου θα υποβληθούν σε ιατροδικαστικές εξετάσεις για να ταυτοποιηθούν, διευκρίνισε ο Ρούτε.

Στο προκαταρκτικό του πόρισμα, το ολλανδικό Συμβούλιο Ερευνών Ασφαλείας (OVV) ανέφερε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη διότι επλήγη από πολλά αντικείμενα υψηλής ταχύτητας, πιθανότατα θραύσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα