Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ στο “σημείο 0” της πανδημίας

Ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ στο “σημείο 0” της πανδημίας
Άφιξη επιστημόνων του ΠΟΥ στο αεροδρόμιο της Γουχάν AP

Οι επιτόπιες επισκέψεις του ΠΟΥ θα πραγματοποιηθούν στο ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν, στην αγορά Χουανάν και στο εργαστήριο CDC της Γουχάν.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προγραμματίζει να επισκεφτεί νοσοκομεία, εργαστήρια και αγορές στην κινεζική πόλη Γουχάν για να διερευνήσει την προέλευση του ιού SARS-CoV-2, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

«Οι επιτόπιες επισκέψεις θα περιλαμβάνουν το ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν, την αγορά Χουανάν, το εργαστήριο CDC της Γουχάν», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός σε tweet, προσθέτοντας πως οι επιστήμονες της ομάδας θα μιλήσουν με ορισμένους από τους πρώτους ασθενείς με Covid-19 κατά το ξέσπασμα του ιού, τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊος σε αυτή την πόλη.

Μετά τη λήξη της καραντίνας που είχαν τεθεί, η επιστημονική ομάδα θα έχει τις πρώτες προσωπικές συναντήσεις με Κινέζους επιστήμονες αύριο Παρασκευή. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ακολουθήσουν επιτόπιες επισκέψεις εντός και γύρω από την Γουχάν, συμπλήρωσε ο ΠΟΥ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα