Ομπάμα για μακελειό στο Ορλάντο: Θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ

default image

Ο πρόεδρος Ομπάμα καταδικάζει το μακελειό στο Ορλάντο και διαμηνύει ότι "καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν θα αλλάξει αυτό που είμαστε". Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο. Καταδίκη και από το ΥΠΕΞ

O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε απόψε το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους κάνοντας λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια, (μια ενέργεια) μίσους».

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, στο Ορλάντο και τόνισε ότι προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

Εθελοντές αιμοδότες στο Ορλάντο:

Ο δράστης αναφέρθηκε στους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστόνης, τους αδελφούς Τσαρνάεφ

Ο ένοπλος που σκόρπισε τον θάνατο αναφέρθηκε στους αδελφούς Τσαρνάεφ, του βομβιστές που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

«Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με αξιωματούχους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας πριν από λίγο, η Αστυνομία της Πολιτείας της Μασαχουσέτης και άλλες τοπικές αρχές επιβολής του νόμου ενημερώθηκαν ότι ο ένοπλος στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε, δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και αναφέρθηκε στους αδελφούς Τσαρνάεφ» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ντέιβιντ Προκόπιο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι αδελφοί Τσαρνάεφ σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 260 την 15η Απριλίου του 2013.

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία ενώ ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ηλικίας 22 ετών, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στην επίθεση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο, σύμφωνα με το AMAQ NEWS

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε σήμερα ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το μακελειό που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

Και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές στο Ορλάντο πιστεύουν ότι ο ύποπτος για το μακελειό, δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Το γεγονός ότι η επίθεση διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και ότι η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα καλεί τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, (το γεγονός ότι) στοχοθετήθηκε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Gay Pride και- εφόσον επιβεβαιωθεί- το ότι σύμφωνα με τις τοπικές αρχές επιβολής της τάξης ο ένοπλος δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, όλα αυτά καταδεικνύουν ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε ο βουλευτής Άνταμ Σιφ σε μια ανακοίνωση.

Την απερίφραστη καταδίκη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στο Ορλάντο της Πολιτείας Φλόριντα των ΗΠΑ που στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, εξέφρασε και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας.

Με ανακοίνωσή του, εκφράζει, επίσης, τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση στην αμερικανική κυβέρνηση και στον «φίλο αμερικανικό λαό» κα προσθέτει ότι «οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα