Ομπάμα για Μπατόν Ρουζ: Οι επιθέσεις είναι έργο δειλών που δεν ενεργούν για λογαριασμό κανενός

default image

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των νεκρών αστυνομικών και έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η "δικαιοσύνη θα αποδοθεί".

“Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση στα όργανα επιβολής της τάξης στο Μπατόν Ρουζ” αναφέρει στη σύντομη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου. “Για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων, αστυνομικοί που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινά, έκαναν τη δουλειά τους όταν σκοτώθηκαν σε μια δειλή και κατακριτέα επίθεση. Αυτές είναι επιθέσεις σε ανθρώπους του κράτους, με βάση τις επιταγές της νόμου και σε μια πολιτισμένη κοινωνία και πρέπει να σταματήσουν” σημειώνει για την αιματηρή επίθεση το μεσημέρι της Κυριακής που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμη τρεις.

“Προσέφερα την πλήρη υποστήριξή μου και εκείνη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στον Κυβερνήτη Έντουαρντς, το Δήμαρχο Χόλντεν, το Σερίφη και το αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ. Μην έχετε αυταπάτες – η δικαιοσύνη θα αποδοθεί” αναφέρει στη συνέχεια στο μήνυμά του ο Ομπάμα.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη βία έναντι των αρχών. Καμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι το έργο δειλών που δεν ενεργούν για λογαριασμό κανενός. Δεν διορθώνουν κανένα λάθος. Δεν υποστηρίζουν κανένα σκοπό

“Μπορεί να μην γνωρίζουμε πλήρως τα κίνητρα της επίθεσης, αλλά θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τη βία έναντι των αρχών. Καμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι το έργο δειλών που δεν ενεργούν για λογαριασμό κανενός. Δεν διορθώνουν κανένα λάθος. Δεν υποστηρίζουν κανένα σκοπό” σημειώνει με νόημα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορεί να δικαιολογηθούν δολοφονίες αστυνομικών ως “αντίποινα” στην αστυνομική βια σε βάρος μαύρων πολιτών.

Οι αστυνομικοί στο Μπατόν Ρουζ, οι αστυνομικοί στο Ντάλας – ήταν συμπατριώτες Αμερικάνοι, μέρος της κοινωνίας, μέρος της χώρας

“Οι αστυνομικοί στο Μπατόν Ρουζ, οι αστυνομικοί στο Ντάλας – ήταν συμπατριώτες Αμερικάνοι, μέρος της κοινωνίας, μέρος της χώρας, είχαν ανθρώπους που τους αγαπούσαν και τους χρειάζονταν και οι οποίοι έχουν τη δική μας ανάγκη – όλων μας – να είμαστε εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” σημειώνει πριν κλείσει το μήνυμά του ο πρόεδρος.

“Σήμερα, την ημέρα του Κυρίου, όλοι μας στεκόμαστε ενωμένοι και προσευχόμαστε για τους ανθρώπους του Μπατόν Ρουζ, μαζί με τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν και πλάι στις οικογένειες που θρηνούν τους εκλιπόντες. Ο Θεός να τους ευλογήσει όλους” αναφέρει κλείνοντας.

ΠΗΓΗ WHITEHOUSE

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα