Ομπάμα: Ο δυτικός συνασπισμός θα συνεχίσει να πλήττει το ISIS

Ομπάμα: Ο δυτικός συνασπισμός θα συνεχίσει να πλήττει το ISIS

Ο δυτικός συνασπισμός θα συνεχίσει να πλήττει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως ο δυτικός συνασπισμός (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) θα συνεχίσει να πλήττει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 νεκρούς.

Η συμμαχία θα συνεχίσει «να πλήττει το ΙΚ και πρόκειται να τους κυνηγήσουμε», δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ στην Αβάνα, μεταξύ της εθνικής ομάδας της Κούβας και της ομάδας Tampa Bay Rays.

«Η αντίληψη ότι οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων ανθρώπων όπως αυτή, ξεπερνά κάθε λογική», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ενώ παρευρισκόταν στον αγώνα μπέιζμπολ, ως μέρος της ιστορικής του επίσκεψης στην Κούβα.

Παράλληλα σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στη διάθεση τους μυστικές πληροφορίες που να αποτελούν ένδειξη ενός σχεδίου διεξαγωγής επίθεσης εντός των αμερικανικών συνόρων, παρόμοιας με αυτής των Βρυξελλών.

«Επί του παρόντος, δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη αξιόπιστη απειλή κανενός σχεδίου διεξαγωγής παρόμοιων επιθέσεων εδώ στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, Isis, Ομπάμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρυξέλλες: Στην αρχή τα παιδιά νόμιζαν ότι επρόκειτο για πυροτεχνήματα

Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Στις αποσκευές τους μετέφεραν τις βόμβες οι τρεις ύποπτοι για το χτύπημα στο αεροδρόμιο

Εκρήξεις στις Βρυξέλλες: Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης

SHARE: