Ομπάμα προς υπηρεσίες πληροφοριών: Άλλο τι μπορείτε να κάνετε κι άλλο τι θα κάνετε

default image

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών να διαχωρίσουν τις ικανότητες από τις πράξεις τους. Αρνήθηκε να αναφερθεί στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τις υπηρεσίες Πληροφοριών να διαχωρίσουν τις ικανότητές τους στην παρακολούθηση από τις πράξεις τους, καθώς κορυφώνεται η κρίση εμπιστοσύνης των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν γίνει στόχος των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

Σε συνέντευξή του στο νέο τηλεοπτικό δίκτυο Fusion του ομίλου ABC, ο αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να μιλήσει για τις κατηγορίες σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ.

“Τούς δίνουμε οδηγίες. Αλλά τα τελευταία χρόνια οι ικανότητές τους αναπτύχθηκαν και επεκτάθηκαν. Για τον λόγο αυτόν προχώρησα σε επανεξέταση των δραστηριοτήτων αυτών για να είμαι βέβαιος ότι αυτό που είναι ικανές να κάνουν δεν συμπίπτει με αυτό που κάνουν”, είπε ο αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στην εθνική υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) που ειδικεύεται στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, τις δραστηριότητες της οποίας έφεραν στο φως οι αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με το Fusion, ο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να αναφερθεί στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού Der Spiegel, που προκάλεσαν σοκ στην γερμανική κοινή γνώμη και απαίτηση εξηγήσεων από το Βερολίνο προς την Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν, ούτε θα παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες της γερμανίδας καγκελαρίου, σε μία διατύπωση που αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν τέτοιες δραστηριότητες να έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα