Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους του Παρισιού.’Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας’ λένε στο NEWS247

default image

Το NEWS 247 μίλησε με πολίτες που βίωσαν από κοντά την εφιαλτική νύχτα της 13ης Νοεμβρίου και σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα από την πόλη του φωτός

Κλεισμένοι στα σπίτια τους παραμένουν οι κάτοικοι του Παρισιού λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο κόσμος είναι σε κατάσταση σοκ, όπως μαρτυρούν άνθρωποι από την ευρωπαϊκή πόλη. Το NEWS 247 μίλησε με πολίτες που βίωσαν από κοντά την εφιαλτική νύχτα της 13ης Νοεμβρίου και σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα από την πόλη του φωτός.

“Βρισκόμουν σε ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης όταν συνέβησαν οι επιθέσεις. Οι αρχές σφράγισαν την είσοδο κι έτσι περάσαμε τη νύχτα εκεί” μας αναφέρει ή Irene, Ισπανίδα Γεωλόγος που εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι. “Το πρωί ήρθε ένας φίλος μου Ισπανός με ταξί και έτσι πήγα σπίτι. Μένουμε μέσα τώρα, όπως έχουν ζητήσει οι αρχές”.

Ο Στεφάν είναι πιλότος της Air France και το σπίτι του βρίσκεται πολύ κοντά στο θέατρο Μπατακλάν όπου εξελίχτηκε η τραγική υπόθεση ομηρίας και θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς. “Ευτυχώς, το βράδυ της Παρασκευής βρισκόμουν στο Μοντρουζ (νότιο προάστιο του Παρισιού) και έτσι πέρασα τη νύχτα εκεί” μας εξηγεί. Από το απόγευμα του Σαββάτου επέστρεψε στο Παρίσι και μένει επίσης στο σπίτι ακολουθώντας τις συστάσεις των αρχών.

Και η Λεα, δημοσιογράφος, μαρτυρεί πως έμεινε μέσα όλη τη νύχτα παρακολουθώντας τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Ο Κορανταν δημοσιογράφος στο portal 20minutes, πέρασε ώρες αγωνίας ώσπου να επικοινωνήσει με τους γονείς και τα συγγενικά του πρόσωπα στην πόλη. “Εγώ βρίσκομαι μακριά αυτό τον καιρό. Ευτυχώς η οικογένεια και οι φίλοι μου στο Παρίσι είναι όλοι τους καλά.” Τον ρωτάμε γιατί ή Γαλλία γίνεται για δεύτερη φορά στόχος επιθέσεων, με εκατόμβη μάλιστα νεκρών αυτή τη φορά. “Ή Γαλλία βρίσκεται σε διαρκή σύρραξη με τον Daesh (Ισλαμικό Κράτος) στη Συρία. Προφανώς οι αρχές αναχαίτισαν κι άλλες επιθέσεις στο παρελθόν, όμως φαίνεται πως είναι αδύνατο να αποτρέψεις κάθε κίνδυνο”.

Συνομιλώντας με συνάδελφό Γαλλίδα που μένει εκτός της πρωτεύουσας μας μετέδωσε το κλίμα σε όλη την επικράτεια, με κάθε πολίτη να αγωνία για δικούς του ανθρώπους που μένουν σε μια πόλη δέκα εκατομμυρίων όπως το Παρίσι. “Έχω έναν φίλο που ή κόρη του βρισκόταν μεταξύ των ομήρων του Μπατακλαν. Όπως αποδείχτηκε ή κοπέλα είναι καλά, όμως έπειτα από ώρες χωρίς καμία επικοινωνία ή αγωνία ήταν απερίγραπτη” μας εξηγεί ή Dorine.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα