Ορφανά παιδιά της Βόρειας Κορέας “επέλεξαν” να εργαστούν σε ανθρακωρυχείο, εργοστάσια και δάση

Ορφανά παιδιά της Βόρειας Κορέας “επέλεξαν” να εργαστούν σε ανθρακωρυχείο, εργοστάσια και δάση
Επτακόσια παιδιά που δεν έχουν γονείς ρισκάρουν 'εθελοντικά' τη ζωή τους 'για το καλό της Βορείου Κορέας'. @2021 AP Photo/Wong Maye-E

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του πρακτορείου ειδήσεων της Βορείου Κορέας, 700 έφηβοι της χώρας που δεν έχουν γονείς "θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο, για να επιστρέψουν το ένα εκατομμυριοστό της αγάπης που τους έχει δείξει το κόμμα".

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέα, KCNA μετέδωσε την πληροφορία πως “εκατοντάδες παιδιά με σοφία και κουράγιο, στον ανθό των νιάτων τους, επέλεξαν να εργαστούν για το κράτος”. Τα παιδιά είναι 700, είναι ορφανά και η δουλειά που ‘επέλεξαν’ να κάνουν είναι αυτών των εργατών στο ανθρακωρυχείο της περιοχής Chonnae, σε εργοστάσια και στα δάση.

Το δελτίο Τύπου του Korean Central News Agency αναφέρει μεταξύ άλλων πως “αποφάσισαν να προσφέρουν τους εαυτούς τους  σε δύσκολους και απαιτητικούς τομείς, να ρισκάρουν τη ζωή τους για να πολεμήσουν τις δασικές πυρκαγιές και για να σώσουν άλλους νέους που βρίσκονται υπό κίνδυνο. Τα παιδιά αυτά “εκπληρώνουν τον όρκο τους να επιστρέψουν έστω και το ένα εκατομμυριοστό της αγάπης που τους έχει δείξει το κόμμα”.

Η επίσημη τοποθέτηση χαρακτηρίζει τους εθελοντές ως εφήβους, εν τούτοις οι φωτογραφίες που συνόδευσαν την είδηση δείχνουν ότι ενδεχομένως να είναι και εκπρόσωποι μικρότερων ηλικιών.

Ο δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι εδώ και χρόνια γνωστός για την εκμετάλλευση παιδιών-σκλάβων, σε βιομηχανίες που ανήκουν στην κυβέρνηση, με τον οργανισμό Human Rights Watch να έχει καταγγείλει πολλάκις τις ατελείωτες ώρες εργασίας, για πενιχρούς μισθούς, σε απάνθρωπες συνθήκες -με τους θανάτους να είναι σύνηθες φαινόμενο. Έκθεση που δημοσίευσε το State Department πέρυσι ανέφερε ότι οι πρακτικές της Βορείου Κορέας στο εν λόγω θέμα “είναι οι χείριστες”. Ακολούθησε άρθρο του BBC σύμφωνα με το οποίο οι ‘κρατούμενοι πολέμου’, δηλαδή οι Νοτιοκορεάτες που κρατούνται στη Βόρειο Κορέα επίσης υπόκεινται την εργασία σκλάβων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα