Οργή λαού στην Τουρκία για το μακελειό. Με χημικά απαντά η αστυνομία

default image

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Σουρούτς (pics)

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση όταν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες σε μια διαδήλωση που επέρριπτε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην πόλη Σουρούτς, που οι αρχές θεωρούν πως διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος, προέβησαν σε βιαιότητες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση στη Σουρούτς, μια πόλη όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, με τουλάχιστον 30 νεκρούς.

 

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP): “Ισλαμικό Κράτος, δολοφόνοι, Ερντογάν και AKP, συνεργοί”

Οι Κούρδοι της Τουρκίας είναι εξοργισμένοι διότι, όπως λένε, η Άγκυρα δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τη δράση του ΙΚ. Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσε νωρίτερα ότι καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση για τη σημερινή επίθεση, καθώς διατείνεται ότι η Άγκυρα “υποστήριξε” τη δράση του ΙΚ εναντίον των Κούρδων στη Συρία.

Η διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ήταν ειρηνική, όμως ορισμένοι από τους συμμετέχοντες πέταξαν μπουκάλια εναντίον αστυνομικών, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται το Ρόιτερς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα