Ορκωμοσία Μπάιντεν-Amanda Gorman: Μια 22χρονη μαύρη ποιήτρια απήγγειλε για την ενότητα

Ορκωμοσία Μπάιντεν-Amanda Gorman: Μια 22χρονη μαύρη ποιήτρια απήγγειλε για την ενότητα
H Amanda Gorman youtube

Η 22χρονη ποιήτρια Amanda Gorman, λίγο μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν, διάβασε το πρωτότυπο ποίημα "The Hill We Climb", το οποίο έγραψε με αφορμή τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Η Amanda Gorman, μια 22χρονη Αφροαμερικανή ποιήτρια, διάβασε ένα πρωτότυπο ποίημα, μετά την ορκωμοσία του Προέδρου Μπάιντεν στο ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αφού ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, η Gorman διάβασε το “The Hill We Climb”, σε μια παράδοση απαγγελίας ενός ποιήματος κατά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

Η πρώτη κυρία, η Τζιλ Μπάιντεν, εκτιμά το έργο της και έπεισε την οργανωτική επιτροπή να επιλέξει τη νεαρή για αυτό τον σημαντικό ρόλο.

Το “The Hill We Climb” πρόκειται για ένα ποίημα για την εθνική ενότητα.

Στα 22 χρόνια της, η Amanda Gorman είναι η νεότερη ποιήτρια που έχει προσκληθεί ποτέ σε τελετή ορκωμοσίας στην ιστορία των ΗΠΑ, ακολουθώντας τα βήματα μεγάλων ονομάτων, όπως αυτό του Ρόμπερτ Φροστ και της Μάγια Αγγέλου.

Το “The Hill We Climb”, είναι μια αναφορά στο Capitol Hill, τη γειτονιά της Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η ίδια είχε αρχίσει να γράφει σχετικά με αυτό, όταν οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Δείτε παρακάτω την απαγγελία της νεαρής:

Το news247.gr στο ρυθμό της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις από την ορκωμοσία του 46ου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο NEWS 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version