Βίντεο από τον τόπο εκτέλεσης του Λάντεν

default image

Στη δημοσιότητα εικόνες από το κτίριο όπου κρυβόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δείτε βίντεο από το εσωτερικό της οικίας όπου σκότωσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα (Vid + Pics)

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό της έπαυλης, όπου σκοτώθηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο διακρίνεται λίμνη αίματος στο πάτωμα μπροστά από ένα διπλό κρεβάτι, ενώ τα πάντα είναι αναστατωμένα στο δωμάτιο.

Η ντουλάπα που βρίσκεται στο χώρο είναι ανοικτή, με τις δυνάμεις ασφαλείας να εξετάζουν το σημείο ώστε να είναι σίγουροι πως δεν κρύβεται κάποιος στο σημείο.

Οι εικασίες πως κρυβόταν στα απόκρημνα βουνά της αφγανικής μεθορίου διαψεύστηκαν τα ξημερώματα μετά τον εντοπισμό και το θάνατό του από τις αμερικανικές δυνάμεις σε μία πολυτελή έπαυλη στο θέρετρο Αμπταμπάντ.

 

Το τριώροφο οχυρωμένο κτίριο εντοπίστηκε έπειτα από την παρακολούθηση επί τέσσερα χρόνια ενός από τους πιο έμπιστους αγγελιαφόρους του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που ταυτοποίησαν έπειτα από την αναγνώρισή του από συλληφθέντες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το οίκημα είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο από άλλα, κτισμένο σε οικόπεδο που όταν ανεγέρθηκε το, το 2005, ήταν σχετικά απομονωμένο. Τότε, βρισκόταν εκτός του κέντρου του Αμποταμπάντ, στο βάθος ενός χωματόδρομου, αλλά έκτοτε έχουν κτισθεί γύρω του και άλλες κατοικίες.

 

Περιβαλλόταν από ψηλούς τοίχους με αγκαθωτό σύρμα και εσωτερικοί φράκτες χώριζαν τα επιμέρους οικήματα στο εσωτερικό. Οι κάτοικοι έκαιγαν τα σκουπίδια τους, αντί να τα αφήνουν, όπως οι υπόλοιποι γείτονες στις υπηρεσίες περισυλλογής.

 

Ελάχιστα παράθυρα έβλεπαν στο εξωτερικό του συγκροτήματος και η ταράτσα περιβαλλόταν από τοίχο ύψους 2,1 μέτρων. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι ότι το κτίριο, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, δεν ήταν συνδεδεμένο με τηλεφωνικό δίκτυο και δεν είχε πρόσβαση στο ίντερνετ. Οι δύο αδελφοί δεν διέθεταν επίσημες πηγές εισοδημάτων.

Οι Αμερικανοί αναλυτές διαπίστωσαν ότι και τρίτη οικογένεια ζούσε εκεί μαζί με τους δύο αδελφούς και η ηλικία και η σύνθεσή της ταίριαζε με τους συγγενείς που πίστευαν ότι θα ζούσαν μαζί με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

“Ο,τι είδαμε, τα εξαιρετικά μέτρα ασφαλείας, το παρελθόν των αδελφών και η συμπεριφορά τους ταίριαζαν με αυτό με το οποίο θεωρούσαμε ότι θα έμοιαζε το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν”, ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα