Όσοι συνδέονται με την Χεζμπολάχ θα τιμωρηθούν, ανακοινώνει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας

Όσοι συνδέονται με την Χεζμπολάχ θα τιμωρηθούν, ανακοινώνει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας

Αυστηρές κυρώσεις σε όσους "συμπαθούν" μέλη της Χεζμπολάχ προαναγγέλλει η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία είπε χθες ότι θα τιμωρήσει οποιονδήποτε ανήκει στη Χεζμπολάχ - την σιιτική λιβανέζικη οργάνωση που στηρίζει το Ιράν στο Λίβανο - εκφράζει συμπάθεια προς αυτήν, την υποστηρίζει οικονομικά ή προστατεύει κάποιο μέλος της.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο SPA, οι Σαουδάραβες και οι αλλοδαποί κάτοικοι θα υποστούν "αυστηρές κυρώσεις" σύμφωνα με τους κανονισμούς του βασιλείου και τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, ενώ οι υπήκοοι άλλων κρατών θα απελαθούν.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την απόφαση του Συνδέσμου των Αραβικών Χωρών την Παρασκευή να χαρακτηρίσει τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση, και εγείρει το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων εναντίον της οργάνωσης, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στο Λίβανο και πολεμά στο πλευρό των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Η Χεζμπολάχ διατηρεί στενούς δεσμούς με το Ιράν, τον αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στην προσπάθεια για την κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή. Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει αντιπολιτευτικές οργανώσεις στη Συρία για να ανατρέψει τον Άσαντ και κατηγορεί το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν ώστε να κρατηθεί στην εξουσία πέντε χρόνια από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, έχει ανεβάσει τους τόνους της κριτικής που ασκεί ενάντια στην Σαουδική Αραβία, κατηγορώντας την ότι κατευθύνει τις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στον Λίβανο.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE: