Ουάσινγκτον: Περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάζεται σε “Black Lives Matter Plaza”

Ουάσινγκτον: Περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάζεται σε “Black Lives Matter Plaza”
Περιοχή κοντά στον Λευκό Οίκο μετονομάστηκε από την δήμαρχο της Ουάσινγκτον, Muriel Bowser, σε "Black Lives Matter Plz NW". AP

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον αποφάσισε να μετονομάσει την περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο, σε Black Lives Matter Plaza, ενώ ζητά την άμεση απομάκρυνση του στρατού από τους δρόμους της πόλης.

Περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάστηκε από την δήμαρχο της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ, σε “Black Lives Matter Plaza” (Πλατεία Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν). Πρόκειται για το ίδιο σημείο στο οποίο νωρίτερα, γράφτηκε η ίδια φράση, με μεγάλα κίτρινα γράμματα κατόπιν εντολής της δημάρχου.

Όπως η Μπάουζερ ανέφερε στους δημοσιογράφους, “Ως πολίτες της Ουάσινγκτον το μόνο που θέλουμε είναι να συνυπάρχουμε ειρηνικά και να δείξουμε στην Αμερική ότι το καταφέρνουμε. Μπορεί κανείς να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, να εκφράσει τα παράπονα του στην κυβέρνηση και να απαιτήσει την αλλαγή”.

“Είμαστε εδώ ειρηνικά ως Αμερικανοί, σε αμερικανικούς δρόμους, σε δρόμους της Ουάσινγκτον”, πρόσθεσε αναφερόμενη στην πρόσφατη διένεξη της με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση λόγω της πρόθεσής τους να αστυνομεύονται από τον στρατό οι δρόμοι της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN .

Η Μπάουζερ κατήγγειλε εξάλλου τις περιπολίες από άγνωστες δυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.

Οι ομοσπονδιακές δυνάμεις εκκένωσαν βίαια την Πλατεία Λαφαγιέτ την Δευτέρα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, ώστε ο πρόεδρος να πάει πεζή σε μια εκκλησία για μια φωτογράφιση.

Με αφορμή το περιστατικό, η δήμαρχος Μπάουζερ ζήτησε και επίσημα σήμερα, Παρασκευή (05/06) από τον πρόεδρο Τραμπ να απομακρύνει τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις από την πόλη από τους δρόμους της Ουάσινγκτον.
 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version