Ουγγαρία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ουγγαρία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
shutterstock

Το ουγγρικό κοινοβούλιο τροποποίησε το Σύνταγμα, ώστε να ορίζει την οικογένεια ως την ένωση μεταξύ ενός πατέρα που είναι άνδρας και μιας μητέρας που είναι γυναίκα, αποκλείοντας ταυτόχρονα την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, όπου το εθνικιστικό κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν διαθέτει πλειοψηφία δύο τρίτων, ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο που ουσιαστικά απαγορεύει στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά.

Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε προτείνει η κυβέρνηση Ορμπάν, αναφέρει ότι μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν παιδιά και οι ανύπαντροι μόνο αφού λάβουν ειδική άδεια από το υπουργείο Οικογενειακών Θεμάτων.

Στην Ουγγαρία απαγορεύεται ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου.

Παράλληλα το κοινοβούλιο τροποποίησε το Σύνταγμα, περιλαμβάνοντας δώδεκα περίπου νέα άρθρα, μεταξύ τους και ένα που ορίζει την οικογένεια ως την ένωση μεταξύ ενός πατέρα, που είναι άνδρας, και μιας μητέρας, που είναι γυναίκα, τροποποιώντας το ήδη υπάρχον άρθρο προκειμένου να αποκλείονται άλλοι τύποι οικογενειών.

Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις βάσει των οποίων ανύπαντροι ή μέλη των οικογενειών μπορούν να υιοθετούν παιδιά, “ο βασικός κανόνας είναι ότι μόνο παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να υιοθετούν ένα παιδί, και αυτό σημαίνει ένας άνδρας και μία γυναίκα που είναι παντρεμένοι”, αναφέρει η υπουργός Δικαιοσύνης Γιούντιτ Βάργκα.

Μέχρι πρότινος τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούσαν να υιοθετούν παιδιά, αν ο ένας σύντροφος υπέβαλε αίτηση υιοθεσίας ως ανύπαντρος.

Η υπουργός Οικογενειών Θεμάτων Καταλίν Νόβακ είναι μια συντηρητική πολιτικός που προωθεί το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα