Ουγγαρία: Μετωπική της κυβέρνησης με τα social media

Ουγγαρία: Μετωπική της κυβέρνησης με τα social media
Ο Βίκτορ Όρμπαν AP

Η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις με πρόσχημα "τον περιορισμό των συντηρητικών απόψεων" από τις πλατφόρμες.

Τι κάνει μία κυβέρνηση όταν νιώθει ότι ζορίζεται από την κριτική που της ασκούν πολίτες μέσω των social media και όταν παράλληλα οι ίδιες οι πλατφόρμες αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την αναπαραγωγή σκοταδιστικών απόψεων;

Αν πρόκειται για την κυβέρνηση Όρμπαν, ο σίγουρος δρόμος είναι οι κυρώσεις εναντίον των γιγάντων του παγκοσμίου ίντερνετ. Οπως τόνισε λοιπόν η Υπουργός Δικαιοσύνης Τζούντιντ Βάργκα η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξετάζει προσεκτικά αυτήν την προοπτική διαμαρτυρόμενη γι’ αυτό που η ίδια ονομάζει “περιορισμό των απόψεων”.

Πολύ πιθανόν βέβαια η ουγγρική κυβέρνηση κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η ίδια έχει επιβάλλει ασφυκτικό έλεγχο των κρατικών ΜΜΕ ενώ τα περισσότερο ιδιωτικά ελέγχονται από συμφέροντα “φίλια” προς τα κυβερνητικά. Η αντιπολίτευση αγωνίζεται για να βρει τρόπους να εκφράσει τις δικές της απόψεις.

Η Βάργκα, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: “To Facebook περιορίζει την “ορατότητα” χριστιανικών, συντηρητικών, δεξιών απόψεων. Βεβαιώνω από προσωπική πείρα. Λειτουργεί μ΄έναν τρόπο πολιτικό”. Οι παραπάνω διαπιστώσεις έγιναν σε ποστάρισμα στο…facebook στο οποίο η Βάργκα αριθμεί 120.000 ακολούθους.

Ο Βίκτορ Ορμπαν από την πλευρά του έχει σχεδόν 1.000.000 ακολούθους ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε μέτρα εναντίον του κορονοϊού μόνο από τη σελίδα του στο facebook. To μέσο δηλαδή οι κυβερνητικοί το χρησιμοποιούν στο μέγιστο βαθμό. Παρόλα αυτά συμπεραίνουν ότι “κάτι δεν πάει καλά”.

Σημαντική λεπτομέρεια: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ μεγάλη μάχη μεταξύ του κόμματος Ορμπαν και της Ενωμένης Αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version