Ουκρανία: Ανατροπή με το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά – Δε θα φτάσει σήμερα στον Λίβανο

Ουκρανία: Ανατροπή με το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά – Δε θα φτάσει σήμερα στον Λίβανο
Το φορτηγό πλοίο Razoni AP

Το πλοίο Razoni,που αναχώρησε από την Οδησσό της Μαύρης Θάλασσας την Δευτέρα, δεν θα φθάσει στον Λίβανο σήμερα, Κυριακή, καθώς σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία το πλοίο "καθυστερεί".

Το πρώτο πλοίο σιτηρών που αναχώρησε από ουκρανικό λιμάνι στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα δεν θα φθάσει στον Λίβανο σήμερα όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής πρεσβείας στον Λίβανο.

Το πλοίο Razoni αναχώρησε από την Οδησσό της Μαύρης Θάλασσας την περασμένη Δευτέρα, μεταφέροντας 26.527 τόνους αραβοσίτου και αναμενόταν να φθάσει σήμερα στο λιμάνι της Τρίπολης, στο βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους και τις λιβανέζικες λιμενικές αρχές.

Ωστόσο, η ουκρανική πρεσβεία στον Λίβανο δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι το πλοίο «καθυστερεί» και «δεν φθάνει σήμερα», χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τη νέα ημερομηνία άφιξης ή τον λόγο καθυστέρησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου MarineTraffic.com, το Razoni έπλεε ανοικτά των τουρκικών ακτών σήμερα το πρωί.

Ακόμη τέσσερα πλοία με σιτηρά αποπλέουν από τα ουκρανικά λιμάνια

Ταυτόχρονα, υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας Ολεξάντρ Κουμπράκοφ δήλωσε ότι μια δεύτερη νηοπομπή με ουκρανικά αγροτικά προϊόντα αναχώρησε από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας σήμερα.

Ο ίδιος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι τα τέσσερα φορτηγά πλοία Mustafa Necati, Star Helena, Glory και Riva Wind είχαν φορτωθεί με σχεδόν 170.000 τόνους σιτηρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version