Ουκρανία: Εγκλωβισμένος μαχητής στο Αζοφστάλ κάνει έκκληση στον Έλον Μασκ – “Σώσε μας”

Ουκρανία: Εγκλωβισμένος μαχητής στο Αζοφστάλ κάνει έκκληση στον Έλον Μασκ – “Σώσε μας”
Ο εγκλωβισμένοις μαχητής του Αζοφστάλ

Με ανάρτησή του στα social media, ο Ουκρανός στρατιώτης απευθύνθηκε στον επικείμενο ιδιοκτήτη του Twitter. "Δώσε μου ένα σημάδι".

Τη βοήθεια του επίδοξου ιδιοκτήτη του Twitter αναμένει ένας από τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους μαχητές του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Το τελευταίο διάστημα, στο εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ βρίσκονται παγιδευμένοι περίπου 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες, αρκετοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ένας εξ αυτών, λοιπόν, με ανάρτησή του στο Twitter, απευθύνθηκε στον Έλον Μασκ, κάνοντας έκκληση για βοήθεια και ζητώντας του να μεσολαβήσει για να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν σε άλλη χώρα.

Συγκεκριμένα, έγραψε: Οι άνθρωποι λένε ότι έρχεσαι από άλλον πλανήτη για να μάθεις στους ανθρώπους να πιστεύουν στο αδύνατο. Οι πλανήτες μας είναι ο ένας δίπλα στον άλλον, καθώς ζω κάπου όπου είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσω. Βοηθήστε μας να βγούμε από το Αζοφστάλ και να πάμε σε μια χώρα διαμεσολάβησης. Εάν όχι εσύ, τότε ποιος; Δώσε μου ένα σημάδι.”

Υπενθυμίζεται πως, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Έλον Μασκ είχε απαντήσει σε έκκληση Ουκρανού αξιωματούχου, ο οποίος είχε αποδοκιμάσει τον δισεκατομμυριούχο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από αυτόν να προμηθεύσει στην Ουκρανία σταθμούς Starlink

Ο Μασκ απάντησε πως ενεργοποίησε την υπηρεσία παροχής ίντερνετ μέσω δορυφόρου Starlink στην Ουκρανία και πως η εταιρεία στέλνει εξοπλισμό στη χώρα του.

«Η υπηρεσία Starlink είναι τώρα σε λειτουργία. Κι άλλοι τερματικοί σταθμοί είναι καθ’ οδόν», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της Tesla και του αστροναυτικού ομίλου SpaceX.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα