Ουκρανία: Η ρωσική διοίκηση της Χερσώνας θα ζητήσει την προσάρτηση της πόλης στη Ρωσία

Ουκρανία: Η ρωσική διοίκηση της Χερσώνας θα ζητήσει την προσάρτηση της πόλης στη Ρωσία
Η σημαία της Ρωσίας AP Photo/Sergei Chuzavkov

Ο διοικητής της υπό ρωσικής κατοχής Χερσώνας θα ζητήσει προσάρτηση της περιοχής στη ρωσική ομοσπονδία.

Τετελεσμένα επιχειρεί να δημιουργήσει η Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία εκμεταλλευόμενη ότι ελέγχει πλέον ένα υπολογίσιμο μέγεθος των ουκρανικών εδαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο Guardian, η ελεγχόμενη από τη Ρωσία διοίκηση στη Χερσώνα επιθυμεί να ζητήσει επίσημα την προσάρτησή της από τη ρωσική ομοσπονδία!

Ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος αυτή τη στιγμή αν πρόκειται για αληθινή επιθυμία ή για ένα μέτρο πίεσης από την πλευρά της Μόσχας έτσι ώστε να σύρει το Κίεβο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό δυσμενείς συνθήκες.

Είναι, πάντως, σαφές ότι σε ανύποπτο χρόνο ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ξεκαθαρίσει ότι για να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, θα πρέπει η Ρωσία να υποχωρήσει στις θέσεις που είχε πριν την 24η Φεβρουαρίου, δηλαδή στα σύνορα όπως τα γνωρίζαμε πριν από τη ρωσική εισβολή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η πρόσκληση γνωστοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί και η αντίδραση αναμένεται. Η Ρωσία ελέγχει πλήρως τη Χερσώνα από τα τέλη του Μάρτη, μετά από πολύ σκληρές μάχες τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα περίχωρά της.

Σύμφωνα με το Ρώσο διοικητή της περιοχής, “στη Χερσώνα δεν θα υπάρξουν δημοψηφίσματα καθώς η πόλη είναι ρωσική. Θέλουμε απλά να γίνει τμήμα της ρωσικής ομοσπονδίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα