Ουκρανία: “Κανένας λόγος” για απονομή χάριτος στους Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο

Ουκρανία: “Κανένας λόγος” για απονομή χάριτος στους Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο
Οι στρατιώτες που συνελήφθησαν πολεμώντας στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων στη Μαριούπολη AP Photo

Αντίθετος με την απονομή χάριτος στους δύο στρατιώτες που πολέμησαν στο πλευρό της Ουκρανίας, ο ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονέτσκ. "Δεν υπάρχει καμία νομική βάση".

Ο ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονέτσκ στην Ουκρανία δήλωσε την Κυριακή (12/06) ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για την απονομή χάριτος στους δύο Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αιχμαλωσία τους, ενώ πολεμούσαν για την Ουκρανία.

Ένα δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ έκρινε ένοχους την Πέμπτη τον Έϊντεν Άσλιν και τον Σον Πίνερ, αλλά και τον Μαροκινό Μπραχίμ Σααντούν για “μισθοφορικές δραστηριότητες,” με επιδιώξη την ανατροπή της δημοκρατίας.

Η Βρετανία δηλώνει ότι ο Άσλιν και ο Πίνερ ήταν κανονικοί στρατιώτες και πρέπει να εξαιρεθούν επί τη βάσει της εφαρμογής των Συμβάσεων της Γενεύης από την άσκηση ποινικής δίωξης, για τη συμμετοχή τους σε εχθροπραξίες.

Από την πλευρά τους, οι αποσχιστές που ελέγχουν το Ντονέτσκ δηλώνουν ότι οι καταδικασθέντες έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα και έχουν ένα μήνα για να προσβάλουν νομικά την απόφαση.

Δεν βλέπω κάποια νομική βάση ή κάποια προαπαιτούμενα, για μένα, ώστε να λάβω μία απόφαση απόδοσης χάριτος” δήλωσε ο Ντενίς Πουσίλιν, ηγέτης της αναφερόμενης αποσχισθείσας δημοκρατίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα