Ουκρανία: Ολλανδοί ιατροδικαστές στο σημείο συντριβής του Μπόινγκ. Δεν μεταβαίνουν οι ερευνητές του ΟΑΣΕ

default image

Διεθνής ομάδα ειδικών ανέβαλε τα σχέδιά της να φτάσει στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου της Malaysia Airlines

Οι διεθνείς ερευνητές εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή.

Ο Αλεξάντερ Χαγκ, αναπληρωτής επικεφαλής παρατηρητής της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, είπε στους δημοσιογράφους: “Λάβαμε πληροφορίες ότι διεξάγονται μάχες. Η κατάσταση στην περιοχή δείχνει επικίνδυνη…επομένως αποφασίσαμε να αναπτυχθούμε αύριο το πρωί”, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι “οι συγκρούσεις στην περιοχή το πιθανότερο είναι να επηρεάσουν τον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου”.

Ομάδα Ολλανδών ιατροδικαστών στο σημείο της συντριβής

Ομάδα τριάντα Ολλανδών ιατροδικαστών αναμένεται να φτάσει στο σημείο της συντριβής του Boeing 777 των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Ολλανδίας.

Οι Ολλανδοί κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στην περιοχή έπειτα από μια συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και των αυτονομιστών ανταρτών, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η Ολλανδία έχει τεθεί επικεφαλής της διαδικασίας ταυτοποίησης των θυμάτων και της έρευνας που διεξάγεται για τα αίτια του δυστυχήματος.

Από τους συνολικά 298 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο κατά τα φαινόμενα καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκονταν 193 Ολλανδοί.

Πολλές από τις σορούς των θυμάτων έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ολλανδία, όμως άλλες παραμένουν στο σημείο της συντριβής.

Η εργασίες των διεθνών ερευνητών περιπλέκονται καθώς στην περιοχή μαίνονται μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των αυτονομιστών ανταρτών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα