Ουκρανία: Υπάρχει ακόμα ελπίδα για διάλογο με τη Ρωσία λένε οι Γάλλοι

Ουκρανία: Υπάρχει ακόμα ελπίδα για διάλογο με τη Ρωσία λένε οι Γάλλοι
Στρατιώτης του ουκρανικού στρατού 2022 Andriy Dubchak,file/AP Photo

Παρά την ένταση αναφορικά με το ζήτημα της Ουκρανίας, ακόμη υπάρχει δυνατότητα για διάλογο με τη Ρωσία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν. "Πετάει το μπαλάκι" στον Πούτιν.

Αν και η κατάσταση σχετικά με την Ουκρανία είναι πολύ τεταμένη, ακόμη υπάρχει δυνατότητα για διάλογο με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

“Εναπόκειται στον Βλαντιμίρ Πούτιν να πει αν θέλει διαβούλευση ή αντιπαράθεση”, σημείωσε ο Λεντριάν σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη ότι θα επιδιώξει να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία σε τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για μια επίθεση από το Κρεμλίνο στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν Ludovic Marin, Pool via AP

Παράλληλα αναφερόμενος στο Μαλί, ο Λεντριάν δήλωσε ότι η Γαλλία έχει διαβουλεύσεις με τους Αφρικανούς και τους Ευρωπαίους εταίρους της για να δει πώς θα προσαρμόσει τις επιχειρήσεις της στη χώρα αυτή, δεδομένης της στάσης της χούντας προς τους συμμάχους του Παρισιού.

Η χούντα στο Μαλί, η οποία ζήτησε αυτήν την εβδομάδα από τις δυνάμεις της Δανίας να εγκαταλείψουν τη χώρα, είναι παράνομη, σημείωσε εξάλλου ο Λεντριάν στις δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version