Πάγωσαν τα πάντα στις ΗΠΑ – Φόβοι για αύξηση των νεκρών από τη “θύελλα του αιώνα”

Πάγωσαν τα πάντα στις ΗΠΑ – Φόβοι για αύξηση των νεκρών από τη “θύελλα του αιώνα”
Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ 2022 Craig Ruttle/AP Photo

Τουλάχιστον 55 οι νεκροί από σφροδρή χιονοθύελλα που πλήττει τις ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως αναμένονται να πέσουν ακόμα 23 εκατοστά χιόνι.

Στο έλεος της σφοδρής κακοκαιρίας και του χιονιά βρίσκονται οι βόρειες ΗΠΑ και ο νότιος Καναδάς, με το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης να έχει “παραλύσει” από τη “θύελλα του αιώνα” που πλήττει αρκετές περιοχές και έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε πάνω από 55 ανθρώπους.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 57 σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την ώρα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί πως η χιονοθύελλα δεν έχει τελειώσει και σήμερα, Τρίτη (27/12) αναμένεται ακόμα σφοδρή χιονόπτωση. Οι φόβοι για αύξηση των νεκρών φαίνεται πως θα επιβεβαιωθούν.

“Το χιόνι θα συσσωρευτεί τόσο γρήγορα που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τα συνεργεία του δρόμου να διατηρήσουν τους δρόμους καθαρούς”, δήλωσε η μετεωρολογική υπηρεσία το πρωί της Τρίτης.

Η χιονοθύελλα έπληξε ιδιαίτερα την κομητεία Έρι στη δυτική Νέα Υόρκη, η οποία και αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ των νεκρών, δηλαδή 27 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 18 στο Μπάφαλο.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ 2022 Craig Ruttle/AP Photo


Οι δρόμοι είναι πλέον αποκλεισμένοι, σύμφωνα με τον Μαρκ Πόλονκαρζ, εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Μπάφαλο, με τον ίδιο να ελπίζει ότι η απαγόρευση οδήγησης που ίσχυε εδώ και μέρες θα μπορούσε να αρθεί σύντομα για ορισμένα προάστια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το NBC News, μετεωρολόγοι σε νέο δελτίο το πρωί της Τρίτης ανέφεραν πως στις περιοχές της δυτικής Νέας Υόρκης θα μπορούσε να πέσει ακόμα 20 εκατοστά χιόνι, με 12 περίπου εκατοστά μόνο στο Μπάφαλο.

Οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους τους περιοχών πως είναι επικίνδυνο ακόμα και να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, καθώς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν η θερμοκρασία έφτασε ακόμα και τους -48 βαθμούς τις προηγούμενες ημέρες.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει τις ΗΠΑ 2022 Craig Ruttle/AP Photo

Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε ομοσπονδιακή κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την πολιτεία της Νέας Υόρκης, εξουσιοδοτώντας την κυβερνητική βοήθεια για την ενίσχυση των πολιτειακών και τοπικών προσπαθειών ανάκαμψης.

“Η καρδιά μου είναι με όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα αυτό το σαββατοκύριακο των γιορτών. Είσαι στις προσευχές μου και της Τζιλ”, είπε ο Μπάιντεν σε μήνυμα στο Twitter νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Το απόλυτο χάος στις μετακινήσεις – Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν

Περίπου 2.900 πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ είχαν ακυρωθεί στη χώρα την Τρίτη από τις 6 π.μ. ET, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Περισσότερες από 2.500 από αυτές τις ακυρωμένες πτήσεις ήταν της εταιρείας Southwest Airlines, σύμφωνα με το NBC News.

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας στις ΗΠΑ 2022 Eugene Garcia/AP Photo

Τη Δευτέρα (26/12), μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, η Southwest ακύρωσε 2.900 πτήσεις, που αντιστοιχούν στο 70% του συνολικού της προγράμματος, εγκλωβίζοντας εξαγριωμένους επιβάτες στα αεροδρόμια.

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας στις ΗΠΑ 2022 Eugene Garcia/AP Photo


Στο μεταξύ, στο Τζάκσον του Μισισιπή, σπασμένοι σωλήνες άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς τρεχούμενο νερό τη Δευτέρα, καθώς η πόλη αγωνιζόταν να επαναφέρει την πίεση στο εύθραυστο σύστημα ύδρευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα