Παίζει τα ρέστα του ο Ομπάμα

Παίζει τα ρέστα του ο Ομπάμα

Πακέτο μαμούθ για την ενίσχυση της απασχόλησης ετοιμάζει η κυβέρνηση Ομπάμα. Την Πέμπτη η παρουσίαση. Έτοιμοι να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο οι Ρεπουμπλικάνοι

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επεξεργάζεται πρόγραμμα ύψους 300 δις. δολαρίων για να ενισχύσει την απασχόληση στη χώρα, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το πακέτο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα βασισθεί στη μείωση της φορολογίας της εργασίας, στις επενδύσεις σε υποδομές και σε επιχορηγήσεις σε πολιτείες και δήμους.

Το κόστος των μέτρων, που αναμένεται να παρουσιαστούν από τον Ομπάμα στην ομιλία που θα κάνει την Πέμπτη στο Κογκρέσο, θα καλυφθεί από την εξοικονόμηση πόρων με άλλα μέτρα, ανέφερε το CNN.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Οι συνεργάτες του Ομπάμα δεν έχουν ανακοινώσει το κόστος του πακέτου για την απασχόληση ούτε έχουν δώσει κάποια στοιχεία του. Το μόνο που δηλώνουν είναι ότι οι προτάσεις θα έχουν μία "γρήγορη και θετική" επίδραση στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μία περίοδο επίμονα υψηλής ανεργίας στις ΗΠΑ.

"Πρέπει να κάνουμε πράγματα που θα έχουν μία άμεση επίδραση βραχυπρόθεσμα για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία απασχόλησης και ο Πρόεδρος θα προωθήσει τέτοιες προτάσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνει.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν τον πρόεδρο Ομπάμα, επειδή δεν τους κάλεσε να μετάσχουν στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση του προγράμματος πριν από την ομιλία του στο Κογκρέσο και άφησαν να εννοηθεί ότι κάθε νόμος για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μπορεί να περάσει με δυσκολία από το Κογκρέσο, όπου έχουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών στην οικονομική διαχείριση του Ομπάμα έχει μειωθεί μετά από μήνες αρνητικών οικονομικών ειδήσεων. Ο πρόεδρος θα προσπαθήσει να αντιστρέψει αυτή την τάση με την αυριανή ομιλία του, με την οποία θα επιχειρήσει να πείσει τους ψηφοφόρους ότι το πρόγραμμα του για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι καλύτερο από αυτό των Ρεπουμπλικάνων.

SHARE:

24Media Network