Πακιστάν: Δεκάδες νεκροί αντάρτες σε στρατιωτική επίθεση

default image

Δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο πακιστανικός στρατός εναντίον θέσεών τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν

Πολλές δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο πακιστανικός στρατός εναντίον θέσεών τους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν πηγές των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην ορεινή περιοχή Ντέγκαν, περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά της Μιρανσάχ, της πρωτεύουσας του Βόρειου Ουαζιριστάν, προπύργιου των Ταλιμπάν και ανταρτών της αλ Κάιντα στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Οι επιδρομές διεξήχθησαν βάσει επιβεβαιωμένων πληροφοριών που έκαναν λόγο για την παρουσία Ουζμπέκων και άλλων ανταρτών στην περιοχή», εξήγησε ένας αξιωματούχος.

Ο συγκεκριμένος αριθμός των νεκρών δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ένας αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν» και «καταστράφηκαν οκτώ κρησφύγετά τους».

Αντικρουόμενες πληροφορίες έχουν κυκλοφορήσει όσον αφορά την ταυτότητα των νεκρών, όμως ένας άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Μιρανσάχ επεσήμανε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται ουζμπέκοι μαχητές.

Οι επιδρομές αυτές πραγματοποιούνται μία εβδομάδα μετά την επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον του αεροδρομίου του Καράτσι, του μεγαλύτερου του Πακιστάν, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν είχαν ανακοινώσει ότι ουζμπέκοι μαχητές συμμετείχαν στην επίθεση, η οποία ανέτρεψε την ειρηνευτική διαδικασία που είχε ξεκινήσει μεταξύ της κυβέρνησης του Πακιστάν και των Ταλιμπάν.

Εξάλλου αύξησε την πίεση στο Ισλαμαμπάντ να εξαπολύσει μια χερσαία επιχείρηση στην περιοχή των φυλών του Βόρειου Ουαζιριστάν.

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν την Τετάρτη δύο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της περιοχής αυτής, τις πρώτες που πραγματοποιούν από την αρχή του έτους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα