Παλαιστίνη: Από τη Ραμάλα ο Μπλίνκεν υποσχέθηκε χρήματα για τη Γάζα

Παλαιστίνη: Από τη Ραμάλα ο Μπλίνκεν υποσχέθηκε χρήματα για τη Γάζα
Μπλίνκεν και Αμπάς στη Ραμάλα AP

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των Παλαιστίνιων, ο Αντονι Μπλίνκεν έδωσε μία σειρά από υποσχέσεις στον Μαχμούτ Αμπάς.

Η επίσκεψη του Αντονι Μπλίνκεν στη Ραμάλα την Τρίτη όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς έβγαλε ειδήσεις.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε πρώτα από όλα ότι το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ θα ανοίξει ξανά για τους Παλαιστίνιους πολίτες σε αντίθεση με ότι είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Τραμπ.

Επίσης, ο Μπλίνκεν υποσχέθηκε και οικονομική βοήθεια στους Παλαιστίνιους. Τόνισε ότι θα δοθούν άμεσα 5εκ δολάρια ως ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα και άλλα 75εκ δολάρια ως γενικότερη οικονομική βοήθεια για την ανοικοδόμηση της περιοχής.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν έγινε βέβαια δεκτός στην Δυτική Οχθη χωρίς αντιδράσεις αφού οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι η έμμεση και η άμεση στήριξη των ΗΠΑ (και κυρίως η στρατιωτική βοήθεια) αποθρασύνει το Ισραήλ και την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Ο Μπλίνκεν επανέλαβε το βράδυ, στο τέλος της επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη λύση “των δύο κρατών”, ένα ισραηλινό και ένα παλαιστινιακό, και κάλεσε τις δύο πλευρές να δημιουργήσουν ένα “καλύτερο περιβάλλον” προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

“Στο τέλος, είναι δυνατόν να επαναληφθούν οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας λύσης δύο κρατών, την οποία εξακολουθούμε να βλέπουμε ως τον μοναδικό τρόπο για να διασφαλιστεί το μέλλον του Ισραήλ ως εβραϊκού και δημοκρατικού κράτους και φυσικά να δώσουμε στους Παλαιστίνιους το κράτος το οποίο δικαιούνται”, δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα