Panama Papers: ‘Κάλυψη’ Κομισιόν στον Επίτροπο για την Ενέργεια και το Κλίμα

default image

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ισπανό Επίτροπο, του οποίο η σύζυγος εμπλέκεται στα Panama Papers

Τον Επίτροπο Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα, Μιγκέλ Αρίας Κανέτε, του οποίου η σύζυγος εμπλέκεται στα Panama Papers, ως διευθύντρια υπεράκτιας εταιρίας, υπερασπίστηκε η Κομισιόν.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε ο Επίτροπος, η δήλωσή του φαίνεται να συνάδει με τον κώδικα δεοντολογίας για τους Επιτρόπους. Όσον αφορά την εταιρία που αναφέρεται στα έγγραφα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε ο Επίτροπος, ήταν αδρανής πολλά χρόνια πριν ο Αρίας Κανέτε αναλάβει τη θέση, τον Νοέμβριο του 2014”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, επεσήμανε ότι η δήλωση που είχε καταθέσει ο Αρίας Κανέτε όταν επρόκειτο να οριστεί Επίτροπος είναι σύμφωνη με τον κώδικα δεοντολογίας των Επιτρόπων και περιλαμβάνει “όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες και τα οικονομικά συμφέροντα της συζύγου της που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σύγκρουση συμφερόντων”.

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας της Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (ICIJ) και άλλα μέλη της οικογένειας του Αρίας Κανέτε ήταν εξουσιοδοτημένα να χειρίζονται τέσσερις λογαριασμούς στην Ελβετία της εταιρίας Rinconada Investments Group, η οποία είχε έδρα στον Παναμά και δραστηριοποιούνταν από το 2005 έως το 2010.

Πηγή: El Pais

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα