Πανικός στη Μαγιόρκα: Ο λευκός καρχαρίας επέστρεψε μετά από 40 χρόνια

Λευκός καρχαρίας επανεμφανίστηκε στην Μαγιόρκα

Ανησυχία στις αρχές, αλλά και θαυμασμό στους περιβαλλοντολόγους, προκαλεί η επανεμφάνιση του λευκού καρχαρία στα ανοιχτά των Βαλεαρίδων Νήσων, για πρώτη φορά μετά το 1976.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη της ισπανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Alnitak όταν συνειδητοποίησαν ότι δίπλα στο σκάφος τους κολυμπούσε ένας λευκός καρχαρίας μήκους 5 μέτρων.

Το σαρκοβόρο κήτος εντοπίστηκε ανοιχτά της νότιας ακτής της Μαγιόρκας, στο Εθνικό Πάρκο της Καμπρέρα, που αποτελεί πόλο έλξης και για πολλούς τουρίστες και οι ειδικοί μπόρεσαν να τον παρακολουθήσουν για περισσότερο από μία ώρα.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση σε όλους ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για τον πρώτο λευκό καρχαρία που κάνει την επανεμφάνισή του στα ισπανικά ύδατα από το 1976, οπότε και ένας ψαράς είχε πιάσει έναν άλλο λευκό καρχαρία μήκους έξι μέτρων και πάλι ανοιχτά της Μαγιόρκας.

Η επανεμφάνιση του κήτους προκάλεσε το θαυμασμό και τον ενθουσιασμό των περιβαλλοντολόγων, οι αρχές ωστόσο δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός, ιδιαίτερα εν μέσω τουριστικής περιόδου.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στα σαγόνια του καρχαρία: Την άρπαξε ενώ πήγαινε να τον ταΐσει

Πατραϊκός: Σε παραγάδι πιάστηκε καρχαρίας 200 κιλών

ADVERTISING

SHARE: