Πανικός στο Όστιν: Νέα δέματα με βόμβες σε σπίτια – Δύο τραυματίες

Πανικός στο Όστιν: Νέα δέματα με βόμβες σε σπίτια – Δύο τραυματίες
Interim Austin police Chief Brian Manley, center, talks to the media after an explosion, early Monday, March 19, 2018, in Austin, Texas. The area around the explosion site has been blocked off and authorities are interviewing neighbors and searching for possible witnesses. (AP Photo/Eric Gay) ap

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αμοιβή 115.000 δολαρίων σε όποιων παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους

Πακέτα με βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στα κατώφλια σπιτιών στο Όστιν είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη δύο από τις αρχές Μαρτίου.

Η αστυνομία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιώσει αν το χθεσινό επεισόδιο συνδέεται με τις προηγούμενες επιθέσεις, αλλά ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι η περιοχή να κριθεί ασφαλής.

Οι δύο άνδρες περίπου 20 ετών διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, όμως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε λίγες ώρες αφού ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Μπράιαν Μάνλεϊ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αμοιβή 115.000 δολαρίων σε όποιων παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

«Πιστεύουμε ότι τα πρόσφατα περιστατικά με εκρήξεις που έχουν σημειωθεί στο Όστιν είχαν στόχο να στείλουν μήνυμα», δήλωσε ο Μάνλεϊ.

Εξάλλου ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να μην ακουμπούν πακέτα τα οποία δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται. «Καμία από τις βόμβες αυτές δεν εξερράγη χωρίς να την έχει πιάσει κάποιος», εξήγησε.

Οι δύο άνδρες που δολοφονήθηκαν νωρίτερα τον Μάρτιο ήταν Αφροαμερικανοί και η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο το κίνητρο των επιθέσεων να είναι ρατσιστικό.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη στις 2 Μάρτιου με αποτέλεσμα να σκοτωθεί στο σπίτι του ο Άντονι Στέφαν Χάουζ, 29 ετών. Δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν δέκα ημέρες αργότερα και συνδέονταν με την πρώτη.

Ο 17χρονος Ντρέιλεν Ουίλιαμ Μέισον σκοτώθηκε στις 12 Μαρτίου όταν μετέφερε το πακέτο βόμβα μέσα στο σπίτι του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά και η μητέρα του.

Λίγες ώρες αργότερα μια 75χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική τραυματίστηκε από ένα άλλο πακέτο βόμβα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το πακέτο αυτό ίσως να προοριζόταν για κάποιον άλλο.

Ο πρόεδρος της τοπικής Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων (NAACP) Νέλσον Λίντερν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι οι δύο νεκροί είχαν σχέση με σημαντικές οικογένειες της αφροαμερικανικής κοινότητας και την ίδια εκκλησία μεθοδιστών.

Φωτό: AP Photo/Eric Gay

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα