Πάπας Φραγκίσκος για ΛΟΑΤΚΙ+: “Ο Θεός δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του”

Πάπας Φραγκίσκος για ΛΟΑΤΚΙ+: “Ο Θεός δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του”
Ο Πάπας Φραγκίσκος AP Photo/Gregorio Borgia

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την υποστήριξή του στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τονίζοντας ότι "Ο Θεός είναι Πατέρας" και δεν κρίνει.

Σε μια επιστολή προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι ο Θεός “δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του”.

Όπως γράφει το advocate, ο James Martin SJ, ένας ΛΟΑΤΚΙ+ ιερέας δημιούργησε τον ιστότοπο Outreach για να προσφέρει στήριξη στους ΛΟΑΤΚΙ+ Καθολικούς.

Πριν λίγες Ημέρες, ο ίδιος επικοινώνησε με τον Πάπα, ελπίζοντας να λάβει απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις από τους πιστούς.

Στην επιστολή του, ο ίδιος ρώτησε τον Πάπα: «Ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα για τον Θεό;»

Ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Ο Θεός είναι Πατέρας και δεν αρνείται κανένα από τα παιδιά του. Και ο δρόμος του Θεού είναι η εγγύτητα, το έλεος και η τρυφερότητα. Σε αυτό το μονοπάτι θα βρείτε τον Θεό. Θα ήθελα να διαβάσετε το βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων. Εκεί θα βρείτε την εικόνα της ζωντανής εκκλησίας».

«Θα ήθελα να αναγνωρίσετε την απόρριψη όχι από την εκκλησία, αλλά από τους ανθρώπους της εκκλησίας. Η εκκλησία είναι μητέρα και συγκεντρώνει όλα τα παιδιά της», συνέχισε ο Πάπας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα