Πάπας Φραγκίσκος: Πιο σοβαρές οι πνευματικές από τις “αμαρτίες της σάρκας”

Πάπας Φραγκίσκος: Πιο σοβαρές οι πνευματικές από τις “αμαρτίες της σάρκας”
Ο Πάπας Φραγκίσκος 2021 Louisa Gouliamaki/Pool via AP

Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Ελλάδα στην Κύπρο, ανέφερε ότι οι "αμαρτίες της σάρκας" δεν είναι τόσο σοβαρές όσο οι πνευματικές αμαρτίες, όπως η υπερηφάνεια ή το μίσος, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο έχει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες.

Τη στενή και συναινετική σχέση του Αρχιεπισκόπου των Παρισίων Michel Aupetit που φέρεται να είχε με γραμματέα του και που τελικά οδήγησε στην παραίτησή του, μετά τις αποκαλύψεις του γαλλικού περιοδικού “Le Point”, σχολίασε ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Παρά το γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε, όπως αναφέρει το breitbart.com, ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπέπεσε σε ένα από τα αμαρτήματα, αυτό της μοιχείας, υποστήριξε ωστόσο ότι το αδίκημα δεν ήταν απόλυτο, αφού όπως έγινε γνωστό, περιελάμβανε μόνο ορισμένα χάδια και μασάζ.

“Ήταν μια αποτυχία της τήρησης της έκτης εντολής (ου μοιχεύσεις), αλλά όχι απόλυτη. Μερικά μικρά χάδια και ένα μασάζ που έκανε στη γραμματέα του, αυτή είναι η κατηγορία. Υπάρχει μια αμαρτία αλλά όχι η χειρότερη του είδους της”, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος και πρόσθεσε: “Ο αρχιεπίσκοπος καταδικάστηκε, αλλά από ποιον; Με την κοινή γνώμη, με κουτσομπολιά… δεν μπορούσε πλέον να κυβερνήσει. Δέχτηκα την παραίτηση του Aupetit όχι όμως στον βωμό της αλήθειας, αλλά της υποκρισίας”.

Από την άλλη πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τον όρκο της αγαμίας του.

“Τα αμαρτήματα σεξουαλικής φύσης θεωρούνταν κάποτε πολύ σοβαρά στην Καθολική εκκλησία και οι ιερείς προειδοποιούσαν τα ζευγάρια ακόμα και για μη ανταλλαγή φιλιών αν δεν ήταν παντρεμένοι και τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να βγουν έξω για χορό, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία 60 χρόνια. Ο Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Πάπας που βγήκε και είπε αυτό που ήταν ξεκάθαρο στους προκατόχους του μετά τον Πάπα Παύλο ΣΤ’. Ενδεχομένως οι παραδοσιακοί να επιτεθούν στον Πάπα όμως τώρα πια δεν φοβάται να πει αυτό που σκέφτεται”, δήλωσε ο Ιταλός δημοσιογράφος Λουίτζι Ακατόλι.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα