Παρά-μορφωμένος: Έβγαλε Πολυτεχνείο, μεταπτυχιακό στη νομική και διδακτορικό πληροφορικής στα 17 του

Ο 17χρονος διδακτορικός του πανεπιστημίου της Λιλ
Ο 17χρονος διδακτορικός του πανεπιστημίου της Λιλ UNIVERSITE DE LILLE

Ο νεαρός έχει κατακλύσει τα γαλλικά ΜΜΕ καθώς είναι ο πιο νέος κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην πληροφορική. Αποφοίτησε από το λύκειο στα 12!!!

Αυτός ο 17χρονος θα ήταν το καμάρι της Ελληνίδας μάνας, όσο είναι μάλλον και της Γαλλίδας εδώ που τα λέμε. Πρόκειται για τον πιο νέο ακαδημαϊκό στο πανεπιστήμιο της Λιλ, ο οποίος πριν καλά, καλά ενηλικιωθεί κατέχει τίτλους που κανείς συνήθως αποκτά εκεί κοντά στα 30.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο Ουγκώ Σμπάι είναι κάτοχος διδακτορικού από το πανεπιστήμιο της Λιλ στη Γαλλία. Νωρίτερα, το παιδί θαύμα είχε ολοκληρώσει τον βασικό κύκλο σπουδών στο Πολυτεχνείο της Λωζάνης, ακολουθώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακό στην πληροφορική, αλλά και τη νομική του πανεπιστημίου της Σορβόννης.

"Κανονικά το διδακτορικό απαιτεί τρία χρόνια, ωστόσο όλοι συμφώνησαν ώστε να το ολοκληρώσω σε έναν" δηλώνει ο ίδιος, για τον τίτλο πληροφορικής που μόλις του απονεμήθηκε από το πανεπιστήμιο της Λιλ. Ο νεαρός από το Παρίσι φαίνεται πως ολοκλήρωσε την διατριβή του σε μόλις 13 μήνες παρότι το θέμα της κάθε άλλο παρά απλοϊκό θα το χαρακτήριζε κανείς: "Συστήματα έξυπνης βιοντεοπαρακολούθησης σε περιβάλλοντα τύππυ FOG/GLOUD".

Και μπορεί ο γιος πληροφορικάριων να ετοιμάζει βαλίτσες για την Οξφόρδη της Αγγλίας προκειμένου να κάνει τα επόμενα ακαδημαϊκά του βήματα στην πληροφορίκη, ωστόσο δεν μπήκε ποτέ στον κόπο ποτέ να κάνει ένα τεστ IQ. Η πορεία του ως σήμερα άλλωστε, αποδεικνύει περίτρανα πως πρόκειται για παιδί θαύμα.

Με το απολυτήριο λυκείου στην τσέπη από την ηλικία των 12 ετών, ο Ουγκώ σπούδασε τέσσερα χρόνια στο Πολυτεχνείο της Λοζάνης στην Ελβετία, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μεταπτυχιακό στην γενική πληροφορική. Παράλληλα, γράφτηκε στη νομική του πανεπιστημίου της Σορβόνης στο Παρίσι, από όπου απέκτησε άλλον ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Όπως μάλιστα δηλώνει στα γαλλικά ΜΜΕ, δεν έχει ακόμη καταλήξει αν θα ακολουθήσει καριέρα στη νομική, την εκπαίδευση ή τον τομέα της βιομηχανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία

ADVERTISING

SHARE: