Παραδοχή-σοκ της Κομισιόν: Ναι, η ISIS μπορεί να κάνει άμεσα κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικό σταθμό

Παραδοχή-σοκ της Κομισιόν: Ναι, η ISIS μπορεί να κάνει άμεσα κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικό σταθμό

Σοκαριστική παραδοχή από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κυβερνοεπίθεση σε πυρηνικό σταθμό "πριν παρέλθουν πέντε χρόνια"

Η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί "πριν παρέλθουν πέντε χρόνια", αναγνώρισε σήμερα ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ η ασφάλεια των βελγικών πυρηνικών εγκαταστάσεων αποτελεί αντικείμενο κριτικής.

"Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών", με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου "του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών", εκτίμησε ο Ζιλ ντε Κερσόβ σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

"Κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος" εντός του Ισλαμικού Κράτους "με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα", εκτίμησε.

"Η αυξημένη γνώση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο των βιοτεχνολογιών αποτελεί πραγματική απειλή για το μέλλον", σημείωσε.

Μετά τις επιθέσεις την Τρίτη στις Βρυξέλλες, έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τους δυο πυρηνικούς σταθμούς του Βελγίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis, Βρυξέλλες, Τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η ISIS απειλεί να ανατινάξει την Ευρώπη όλη. 'Ήταν η αρχή του εφιάλτη σας'

Συναγερμός στο Βέλγιο: Δολοφονήθηκε υπεύθυνος ασφαλείας πυρηνικού εργοστασίου

Βέλγιο: Εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός του Τιχάνζ

SHARE: