Παραίτηση λόγω οικονομικής ζημίας

default image

Την παραίτησή του θα υποβάλει ο πρόεδρος της Tepco, διαχειρίστριας εταιρείας του κατεστραμμένου από τον σεισμό και το τσουνάμι πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Τokyo, που είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, όπου προκλήθηκε διαρροή ραδιενέργειας εξαιτίας των σημαντικών καταστροφών στους αντιδραστήρες του εργοστασίου, μετά από τις βλάβες στα συστήματα ασφαλείας από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, πρόκειται να υποβάλλει την παραίτησή του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την τεράστια οικονομική ζημιά του περασμένου έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο την Παρασκευή.

Ο Μασατάκα Σιμίζου θα παραιτηθεί και ενώ η πυρηνική κρίση συνεχίζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Φουκουσίμα 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Γιομιούρι.

Η εταιρεία την Παρασκευή θα ανακοινώσει σημαντικές αλλαγές στο προσωπικό της μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα της περασμένης οικονομικής χρονιάς που έληξε το Μάρτιο. Σύμφωνα με τον Γιομιούρι η ζημιά αναμένεται να φθάσει στο ύψος των 18,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων την τρέχουσα χρονιά εξαιτίας του ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό.

Ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας Κατσουτόσι Τσικουντάτε, αναμένεται να διαδεχθεί τον Σιμίζου στο τιμόνι της εταιρείας, αναφέρει η εφημερίδα χωρίς όμως να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα