Παραιτήθηκε ο Στρος Καν

Dominique Strauss-Kahn, head of the International Monetary Fund, waits to be arraigned Monday, May 16, 2011, in Manhattan Criminal Court for an alleged attack on a maid who went into his penthouse suite at a hotel near Times Square to clean it, in New York. (AP Photo/Richard Drew, Pool)
Dominique Strauss-Kahn, head of the International Monetary Fund, waits to be arraigned Monday, May 16, 2011, in Manhattan Criminal Court for an alleged attack on a maid who went into his penthouse suite at a hotel near Times Square to clean it, in New York. (AP Photo/Richard Drew, Pool) AP

Την παραίτηση του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν. Yπάλληλος του Sofitel βρισκόταν μέσα στη σουίτα όταν μπήκε η καμαριέρα. Νέο αίτημα αποφυλάκισης καταθέτουν οι δικηγόροι του.(Pics+Vid)

Στην ανακοίνωση παραίτησης μεταξύ άλλων αναφέρει πως προχωρά στην κίνηση αυτή για την προστασία κυρίως του Ταμείου.

"Με ανείπωτη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να παρουσιάσω στο διοικητικό συμβούλιο την παραίτησή μου από το ΔΝΤ. Τη στιγμή αυτή στις σκέψεις μου είναι η σύζυγός μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από τίποτε άλλο, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Σκέφτομαι επίσης τους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ, με τους οποίους καταφέραμε σπουδαία πράγματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών" αναφέρει ο Στρος Καν στην επιστολή του προς το ΔΝΤ και προσθέτει ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Παραιτήθηκε ο Στρος Καν

"Θέλω να προστατέψω το ΔΝΤ το οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση... Θέλω να αφιερώσω όλη μου τη δύναμη, όλο μου το χρόνο και όλη μου την ενέργεια για να αποδείξω την αθωότητά μου".

 

Το ΔΝΤ όπως ενημερώνει στο προσεχές μέλλον θα επιλέξει νέο επικεφαλής και στο μεσοδιάστημα τη θέση του γενικού διευθυντή τη διατηρεί ο Τζον Λίπσκι.

Yπάλληλος του Sofitel βρισκόταν μέσα στη σουίτα όταν μπήκε η καμαριέρα

Yπάλληλος του Sofitel της Νέας Υόρκης βρισκόταν μέσα στη σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν, όταν μπήκε η καμαριέρα που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία και πηγή προσκείμενη στον ξενοδοχειακό όμιλο.

Παραιτήθηκε ο Στρος ΚανΗ καμαριέρα έφτασε στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν και είδε ότι "η πόρτα ήταν μισάνοιχτη", διευκρίνισε αστυνομική πηγή.

Η νέα γυναίκα "έσπρωξε την πόρτα, ένας υπάλληλος έπαιρνε εκείνη τη στιγμή το δίσκο με το πρωινό από τη σουίτα και της είπε ότι μπορεί να καθαρίσει το δωμάτιο", εξήγησε η ίδια πηγή.

Η ίδια στη συνέχεια "έσπρωξε το καροτσάκι της μέσα στη σουίτα και ο άλλος υπάλληλος έφυγε", προσθέτει η πηγή αυτή.

Παραιτήθηκε ο Στρος Καν
© WIRENEWYORK.COM

Από την πλευρά της, πηγή προσκείμενη στην αλυσίδα ξενοδοχείων Sofitel διευκρίνισε πως σε αυτό του Μανχάταν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας μόνο στο λόμπι και στους δύο πρώτους ορόφους όπου βρίσκονται οι αίθουσες συνεδρίων.

Νέο αίτημα αποφυλάκισης καταθέτουν οι δικηγόροι Στρος Καν.

Οι δικηγόροι του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρός Καν που έχει προφυλακιστεί για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού εις βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης του προβεβλημένου πελάτη τους, με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων.

Παραιτήθηκε ο Στρος Καν

Στην ίδια αίτηση, όπως αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από δικαστικά έγγραφα, προτείνεται ο κατ' οίκον περιορισμός αλλά και η 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος, του Στρος Καν.

Όπως ενημέρωσε αξιωματούχος από το Γραφείο της Εισαγγελίας της Περιοχής του Μανχάταν, η ακρόαση για το νέο αίτημα αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης από τους συνηγόρους του Γάλλου επικεφαλής του ΔΝΤ, θα διεξαχθεί σήμερα.

 

Εν τω μεταξύ οι αρχές στη φυλακή Ράϊκερς όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του έγκλειστου, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους αξιωματούχος της Εισαγγελίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με AIDS η καμαριέρα του Στρος Καν;

Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Στρος Καν ισχυρίζεται η καμαριέρα

Rikers Island jail: Strauss-Kahn's new home

SHARE: