Παραμένει φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ

default image

Παρά τις φρικτές του προτάσεις σχετικά με τον πόλεμο, την οπλοκατοχή και το προσφυγικό νέα δημοσκόπηση δείχνει πως ο πολυεκατομμυριούχος παραμένει το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων

Τεράστιο προβάδισμα σε σχέση με τους συνυποψηφίους του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων φαίνεται να εξακολουθεί να διατηρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αυτό αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση του CNN. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ συγκεντρώνει το 39% των προτιμήσεων, με τον δεύτερο Τεντ Κρουζ να ακολουθεί με 18% και τον τρίτο στην κούρσα Μπεν Κάρσον να σημειώνει 10%.

Αντίστοιχα η έρευνα κατέδειξε πως μεταξύ των ψηφοφόρων που υποστηρίζουν σθεναρά τη συντηρητική παράταξη στις ΗΠΑ, ο Τραμπ φαίνεται να είναι ο πιο κατάλληλος να διαχειριστεί το προσφυγικό, την οικονομία, αλλά και το ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους. Από την άλλη, 1 στους 2 Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν πως θα ήταν προτιμότερο να πάρει κάποιος άλλος υποψήφιος το χρίσμα, αφού θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.

Όπως φαίνεται η διαίσθηση των ψηφοφόρων των “Ελεφάντων” είναι σωστή, αφού στο γενικό σύνολο, δηλαδή στο σύνολο των Αμερικανών πολιτών ο Τραμπ βρίσκεται πολύ, πολύ πίσω με μόλις 39% να εκφέρει θετικές γνώμες και 57% να διατηρεί αρνητική στάση απέναντί του.

Πηγή: TIME

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα