Παρέδωσαν στο Ντάισελμπλουμ χαρτί υγείας με τη συμφωνία ΕΕ-Ουκρανίας

Παρέδωσαν στο Ντάισελμπλουμ χαρτί υγείας με τη συμφωνία ΕΕ-Ουκρανίας

Ευρωσκεπτικιστές που αντιδρούν με την υιοθέτηση της συμφωνίας ένταξης της Ουκρανίας στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, τύπωσαν το κείμενο της συμφωνίας σε χαρτιά υγείας και τα μοίρασαν στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Πώς αντέδρασε ο Ντάισελμπλουμ (vid)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ολλανδία, συμφωνία της ΕΕ με την Ουκρανία, την οποία έχει επικυρώσει και το ολλανδικό κοινοβούλιο. Το θέμα μάλιστα πήρε τέτοιες διαστάσεις, που οι διαφωνούντες κατόρθωσαν να προκηρύξουν δημοψήφισμα, θέτοντας την ερώτηση στους Ολλανδούς πολίτες. Κάποιοι όμως δεν έμειναν εκεί...

Τύπωσαν με χρήματα που προβλέπονται για τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, την επίμαχη συμφωνία πάνω σε χαρτί υγείας και την διένειμαν έξω από το κοινοβούλιο. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω μάλιστα, οι "ακτιβιστές" φρόντισαν να παραδώσουν προσωπικά ένα από τα ρολάκια αυτά στον υπουργό οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

"Η συμφωνία της ΕΕ για την Ουκρανία είναι 'σκατά' και για αυτά χρειάζεσαι χαρτί υγείας και το αστείο είναι πως πλήρωσαν οι ίδιοι για αυτά. Μας έδωσαν τα χρήματα και εμείς τους δίνουμε χαρτί υγείας με τη συμφωνία τους τυπωμένη επάνω τους. Κατευθυνόμαστε στο κοινοβούλιο ώστε να τους δώσουμε τα χαρτιά υγείας ώστε να σκουπιστούν με τη συμφωνία τους" σημειώνει ένας από τους διαφωνούντες που ανέλαβε να μεταφέρει τα χαρτιά στο κοινοβούλιο.

Ο Ντάισελμπλουμ δεν έδειξε ενοχλημένος από το γεγονός, χωρίς όμως να παραλείψει να σχολιάσει: "Είναι πλήρες χάσιμο χρόνου και σπατάλη χρημάτων. Ντρέπομαι που ξοδέψαμε χρήματα στην Ολλανδία για χαρτί υγείας".

Δείτε το βίντεο:

Η ολλανδική βουλή έχει ήδη δώσει το πράσινο φως στη συμφωνία της ΕΕ με την Ουκρανία, με την οποία συσφίγγονται οι εμπορικοί δεσμοί και αίρονται εμπόδια στη διακίνηση αγαθών και μια ένταξη  της χώρας στην εσωτερική αγορά της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, μια ομάδα ευρωσκεπτικιστών, κατόρθωσε να συγκεντρώσει 450.000 υπογραφές, απαραίτητο αριθμό, ώστε να τεθεί ένα ζήτημα σε δημοψήφισμα, το οποίο και θα διεξαχθεί τον Απρίλιο. Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε αναφορικά με το δημοψήφισμα αυτό, πως πιθανό όχι θα οδηγούσε σε ευρωπαϊκή κρίση.

Πηγή: RT

SHARE: