Paris Match: Καιροσκόποι εκμεταλλεύτηκαν το ρεπορτάζ για να επιτεθούν στο Γιάνη Βαρουφάκη

default image

Η γαλλική Paris Match αφιερώνει εκτενές θέμα στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ για να απαντήσει στα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη συνέντευξή του

Το γαλλικό περιοδικό απάντησε σε όλους όσους αντιμετώπισαν με επικριτικά σχόλια τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στον ίδιο τον Έλληνα υπουργό που δήλωσε την Κυριακή πως “δεν συμφωνεί με την αισθητική της φωτογράφησης”, “οι οποίες ελήφθησαν με τη συγκατάθεσή του” όπως σημειώνει.

Η Paris Match δίνει το χρονικό της συμφωνίας με το Γιάνη Βαρουφάκη και εξηγεί πως η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην οικονομική θέση μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών.

Το γαλλικό περιοδικό θέλησε να απαντήσει σε όσους κατέκριναν τη φωτογράφηση, συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα υπουργού. “Η Paris Match έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, που ξεπερνά τον μισό αιώνα, σε συνεντεύξεις με πολιτικούς άνδρες και αρχηγούς κρατών, παντού στον κόσμο. Συνοδεύονται όλες από φωτογραφίες – αφού αυτό είναι το DNA του περιοδικού. Τα δύο στοιχεία, ένα λεκτικό και ένα οπτικό, έχουν το καθένα τη σημασία τους” σημειώνει σε άρθρο που παραθέτει στην ιστοσελίδα του. “Το να επιτίθεσαι στο ένα χωρίς να αναφέρεις το άλλο, δεν έχει νόημα. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να παραιτηθούμε κανενός δεοντολογικού κώδικα” σημειώνει με νόημα.

Στη συνέχεια το γαλλικό κείμενο περιγράφει το πλαίσιο μέσα στο οποίο δημοσιεύτηκε η συνέντευξη, κάνοντας λόγο για καιροσκόπου που θέλησαν με αφορμή αυτό να πλήξουν την εικόνα του Γιάνη Βαρουφάκη: “Το ότι ορισμένοι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός για να επιτεθούν στο Γιάνη Βαρουφάκη με καιροσκοπικό κίνητρο (πρέπει να θυμίσουμε τι διακυβεύεται στην Ευρώπη αυτό τον καιρό, μια περίπλοκη δραματουργία που αφορά στην Ελλάδα και το χρέος της, κατά τη διάρκεια της οποία κάθε επίθεση έχει τη σημασία της), δεν αρκεί σε καμία περίπτωση ώστε να εγείρει οποιουδήποτε είδους υπαιτιότητα του περιοδικού”.

Σε αυστηρό τόνο, το περιοδικό κλείνει αναφέροντας πως εσκεμμένως παραλήφθηκε οποιαδήποτε αναφορά στο περιεχόμενο της συνέντευξης: “Ο Υπουργός Οικονομικών μας υποδέχτηκε σπίτι του, μας εξήγησε την στρατηγική του και τις ιδέες του για να βγάλει τη χώρα του από την κρίση. Η προσπάθεια να μειώσει κανείς το ενδιαφέρον, πολιτικό και οικονομικό αυτού του ρεπορτάζ – σε ένα ευρωπαϊκό κλίμα πολύ τεταμένο – επικρίνοντας απλά φωτογραφίες, μεταφράζεται σε προθέσεις που δεν δεσμεύουν παρά μόνο τους δημιουργούς τους. Και οι οποίες δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να αποδοθούν στο περιοδικό”.

Πηγή: Paris Match

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα