Παρίσι: ‘Αιμορραγία’ 1 δισ. ευρώ στον τουρισμό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

default image

Η πόλη του φωτός μοιάζει να παλεύει να κρατήσει τους επισκέπτες της, οι οποίοι αισθάνονται ανασφάλεια στη γαλλική πρωτεύουσα. Η τρομοκρατική απειλή δεν είναι η μόνη αιτία της μείωσης επισκεπτών κατά ένα εκατομμύριο από την αρχή του έτους

Το Παρίσι είναι μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Τα νέα για τη γαλλική πρωτεύουσα, σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση είναι ανησυχητικά, με τα έσοδα από τον τουρισμό να παρουσιάζουν πτώση ενός δις ευρώ σε σύγκριση με το 2015. Η τάση αυτή εξηγείται εν πολλοίς στα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, αλλά και το πιο πρόσφατο στη Νίκαια, όμως η τρομοκρατική απειλή δεν είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, η μόνη αιτία του φαινομένου.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο αριθμός των επισκεπτών στην πόλη του φωτός παρουσίασε πτώση 6,4%, με τη μείωση να είναι πολύ πιο έντονη στην κατηγορία των τουριστών από το εξωτερικό (9,9%). Με αυτό το ρυθμό υπολογίζεται πως η μείωση στα τουριστικά έσοδα θα αγγίξει το 1,5 δις ευρώ, σε σύγκριση πάντα με το περασμένο έτος. Η τουριστική ‘φυγή’ από τη γαλλική πρωτεύουσα είναι ακόμη πιο έντονη σε τουρίστες που προέρχονται από την Ασία.

“Από τον περασμένο Γενάρη, η τουριστική κίνηση στην ευρύτερη περιφέρεια της πρωτεύουσας (Ile-de-France) παρουσίασε πτώση σε αριθμό επισκεπτών, μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου” σημειώνει η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της περιφέρειας Βαλερί Πεκρές στη γαλλική Le Figaro, η οποία προειδοποιεί πως η τρομοκρατική απειλή δεν είναι η μόνη αιτία του προβληματος.

“Οι επιθέσεις στο Παρίσι είναι η πρώτη αιτία της πτώσης. Η μείωση όμως έχει πιο βαθιές ρίζες. Οι τουρίστες διαμένουν στο Παρίσι λιγότερο από ότι στο Λονδίνο, ενώ τείνουν να ξοδεύουν λιγότερα σε σύγκριση με άλλες πρωτεύουσες” αναφέρει και εξηγεί πως η γαλλική τουριστική φιλοξενία νοσεί. “Φέτος, ο βαθμός ικανοποίησης των τουριστών από την Ασία έπεσε κατά 50% στο ζήτημα της ασφάλειας. Πρόκειται για τουρίστες που παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήρθαν στο Παρίσι και παρόλα αυτά ένας στους δύο εξ αυτών δεν έμεινε ευχαριστημένος”.

ΠΗΓΗ LE FIGARO

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα