Partygate: Παραδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση της Σου Γκρέι – Θα μιλήσει στη Βουλή ο Τζόνσον

Partygate: Παραδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση της Σου Γκρέι – Θα μιλήσει στη Βουλή ο Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον AP

Την έκθεση της Σου Γκρέι για την υπόθεση του partygate, παρέλαβαν στη Ντάουνινγκ Στριτ. Στη Βουλή των Κοινοτήτων θα μιλήσει ο Μπόρις Τζόνσον.

Η έκθεση της δημόσιας λειτουργού Σου Γκρέι για την υπόθεση της παραβίασης των κανόνων του lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ, γνωστή και ως “partygate“, παραδόθηκε στο γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού, εν όψει της δημοσίευσής της.

Η Ντάουνινγκ Στριτ θα δώσει την έκθεση στην δημοσιότητα εντός της ημέρας.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα μιλήσει εντός του πρωινού στην Βουλή των Κοινοτήτων για το θέμα και στην συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις των βουλευτών κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη διενέργεια έρευνας για τις κατηγορίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε το κοινοβούλιο με τις αρχικές του τοποθετήσεις για τις αναφορές ότι ο ίδιος και συνεργάτες του παραβίασαν το αυστηρό lockdown.

Οι βουλευτές ενέκριναν την πρόταση για την παραπομπή του ζητήματος σε κοινοβουλευτική επιτροπή που θα αποφανθεί εάν οι αρνήσεις του Τζόνσον αναφορικά με την παραβίαση του lockdown συνιστούν «περιφρόνηση» της Βουλής των Κοινοτήτων, στον απόηχο του επακόλουθου προστίμου που του επιβλήθηκε από την αστυνομία για παραβίαση των κανονισμών.

Η πρόταση εγκρίθηκε χωρίς καμία αντίρρηση, αφού η κυβέρνηση εγκατέλειψε την προσπάθεια να καθυστερήσει την έκδοση απόφασης αναφορικά με τη διενέργεια ή όχι της σχετικής έρευνας.

Νωρίτερα ένας από τους υπουργούς του Μπόρις Τζόνσον, ο Μάικλ Έλις, είχε προαναγγείλει ότι ο πρωθυπουργός θα διευκόλυνε τη διαδικασία, επιτρέποντας στους συντηρητικούς βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον «είναι ευτυχής να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έρευνα κρίνει σκόπιμη η Βουλή».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα