"Πέφτουν κεφάλια" στρατηγών στην Τουρκία λόγω Συρίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη βουλή
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη βουλή AP

Οι δύο στρατηγοί εξέφρασαν επιφυλάξεις για την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη ,υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις των Κούρδων εκεί είναι καλύτερα εκπαιδευμένες.

Δύο στρατηγούς “αποκεφάλισαν” Ερντογάν και Ακάρ για τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Deniz Zeyrek της εφημερίδας, ο ένας είναι ο Ισμαήλ Μετίν Τέμελ,για τον οποίο γράψαμε στο Militaire.gr .Είναι ένας από τους στρατηγούς που συνέβαλλε στην αποτυχία του πραξικοπήματος του 2016 και είχε την ευθύνη των επιχειρήσεων Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας.

Ο δεύτερος είναι ο στρατηγός Μουσταφά Μπαρούτ.

Και οι δύο εξέφρασαν επιφυλάξεις για την επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη ,υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις των Κούρδων εκεί είναι καλύτερα εκπαιδευμένες. Το κυριότερο όμως είναι ότι οι δύο στρατηγοί είναι πολύ επιφυλακτικοί για τη στάση που θα τηρήσουν ΗΠΑ και Ρωσία. Οι δύο ανώτατοι στρατιωτικοί εκτιμούν ότι Ουάσινγκτον και Μόσχα ωθούν την Τουρκία σε μια παγίδα που προβλέπει πόλεμο κατά του ISIS σε περιοχές πολύ μακριά από τα τουρκικά σύνορα και σε εδάφη που δεν έχουν ουσιαστική σημασία για την Τουρκία.

Με τέτοιες απόψεις η απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους ήταν μάλλον αναμενόμενη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

Κρίσεις Αρχηγών με το μυαλό στην πιθανή ελληνοτουρκική κρίση

Στο Ισραήλ δεν "λύνουν και δένουν" με κλειστά μάτια μόνο τα όπλα! Βίντεο

Τα “βατράχια” του Λιμενικού αποκτούν επιτέλους νέα υπερσύγχρονη βάση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκία: Διαταγή σύλληψης 100 στρατιωτικών που φέρονται να συνδέονται με τον Γκιουλέν

SHARE: